Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Ledstrips voor de ultieme sfeerbeleving binnen en buiten

Een mooie zomerdag met een heerlijke opkomende of ondergaande zon kan je  een goed humeur bezorgen. De natuur maakt altijd z’n eigen lichtplan. Helaas kun je daar geen invloed op uitoefenen. Toch geniet haast iedereen van een prachtige zonsondergang van rood tot geel en oranje. In huis, in de tuin of op kantoor kunnen we met een goed lichtplan een aangenaam lichtklimaat creëren. De ledstrip is hiervoor een ideaal middel om tot een mooie spreiding van het licht te komen in ieder gewenste sterkte of kleur. Ledstrips kun je voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruiken. Zo kunnen aangebracht worden als sfeerverlichting, hoofd verlichting maar ook als trapverlichting

 

Verlichting

Buiten ben je afhankelijk van de natuur en haar grillen die bepalend zijn voor wat voor licht er buiten is. Toch kun je in je eigen tuin zelf de sfeer bepalen met mooie verlichting. Daarvoor zijn verschillende varianten verkrijgbaar. In het verleden moest er een schep in de grond om stroomkabels te gaan leggen. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig. De eerste variant is verlichting die gebruik maakt van zelf oplaadbare zonnecellen. Onder die verlichting zit meestal een stevige pin die je in de grond kunt drukken. Helaas zijn veel van de zonnelampen niet krachtig genoeg om een hele nacht voldoende verlichting te bieden. Daarnaast beginnen ze vaak fel om tegen het einde van de accu langzaam uit te doven.

 

Voordelen led strip

Wat dat betreft heeft een Led Strip al die nadelen niet. Zo is er zelfs een Led strip die je in vochtige ruimtes zoals in de badkamer of buiten onder een afdak kunt aanbrengen. Gebruik dan de waterdichte Led strip IP65. Deze kun je ook met een vochtige doek afnemen als deze na verloop van tijd vies is geworden. Heb je aan je huis een terrasoverkapping dan is deze verlichting super eenvoudig aan te brengen middels plakstrips.

Hiervan kun je zelf de lengte makkelijk inkorten. Gewoon de ledstrip met een huisschaar bij het daarvoor bestemde streepje afknippen. Heb je stukjes over dan kun je die zelfs hergebruiken.

 

Slim

Nu de meeste tl-buizen in huis en op kantoor vervangen zijn door de energiezuinige led-verlichting is het op kantoor een stuk aangenamer geworden. Ook in veel huizen is de led verlichting inmiddels standaard. Wil je een compleet lichtplan voor binnen en buiten realiseren dan is het verstandig om eens na te denken om deze slim te maken.

Veel apparaten in huis werken op een slimme manier met een verbinding via de wifi. Tegenwoordig hebben veel mensen een slimme bel met camera, een garagedeur die automatisch open gaat en een verwarming die op bepaalde tijden automatisch aan een uit slaat. Een veelgebruikte toepassing is het inschakelen of dimmen van het licht via slimme verlichting. Zo'n app is heel gemakkelijk te downloaden op de smartphone of ipad. Het mooie van de led strip is dat deze ook draadloos middels een app te bedienen is. Door meerdere led strips te connecten kun je zowel binnen als buiten je ideale lichtplan instellen. Je hoeft er zelfs je luie stoel of bed niet voor uit als je het licht bent vergeten uit te doen. Hoe makkelijk is dat !

Adv. Bol.com Gardena