Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zelf tuinieren, of toch een hovenier bellen?

Tuinieren is voor vele mensen een hobby. Een dag lekker wroeten in de tuin is naast een volledige work-out ook een moment om even lekker de gedachten te verzetten. Het liefst wilt u deze werkzaamheden zelf doen, maar waarom kan het soms niet verkeerd zijn om eens een hovenier in te huren.

Wellicht bent u in een huis getrokken waarbij de tuin al volledig ingericht was. Of u hebt al jarenlang dezelfde indeling zonder hierbij stil te staan. Door de uitgebreide kennis weet een hovenier exact wat de mogelijkheden zijn. Heeft u bijvoorbeeld wel eens rekening gehouden met de ligging van uw huis ten opzichte van de zon. Daarnaast houdt een hovenier rekening met andere belangrijke factoren zoals de grondsoort. Het is begrijpelijk dat u zoveel mogelijk werkzaamheden in eigen hand wil houden. Echter, bij vele tuinprojecten komt meer specialistische kennis kijken dan verwacht. Neem bijvoorbeeld de aanleg van een vijver of complete bestratingen. Bij een verkeerde aanpak neemt dergelijke projecten meer tijd in beslag dan gewenst. Met gevolg dat uw hele tuin wekenlang open ligt. 

Een mooi aangelegde tuin levert veel plezier op. Een hovenier kan u ook van advies of inspiratie voorzien indien u toch de meeste werkzaamheden in eigen hand wilt houden. Het is zeker de moeite waard om eens contact op te nemen met een hovenier.

Adv. Bol.com Gardena