Vind jouw tuincentrum

Veengrond in de tuin verbeteren

Iedere week delen wij tips voor het verbeteren van de grondsoort in jouw tuin. Zo kun je ervoor zorgen dat je bepaalde planten wél in jouw tuin kunt planten, ook als je niet de daarvoor geschikte grondsoort hebt. Er zijn namelijk verschillende handelingen per grondsoort die de grond een stuk ontvankelijker maken voor allerlei soorten planten. En daar worden we blij van!

Welke grondsoort heb ik?

Om te weten welke grondsoort je hebt, kun je een eenvoudige test doen. De grondsoort test deelden wij een aantal weken geleden. Komt er uit de test dat je geen veengrond hebt, maar bijvoorbeeld kleigrond, bosgrond, of zandgrond? Bekijk dan onze eerdere nieuwsartikelen voor het verbeteren van de bodem!

De veengrond verbeteren

Veengrond bestaat uit 100% organische stoffen. Compost, potgrond en turf heb je dus in ieder geval niet nodig! Wat wel? Bekijk de onderstaande video!

Veen is de zuurste grond, dus voor rododendrons en heide is dit perfect. Voor andere planten is het raadzaam om de zuurgraad te verbeteren. Voor bijvoorbeeld hortensia's en buxus is kalk perfect om de grond hiervoor te optimaliseren. Dan geniet jij straks van allerlei soorten planten in de tuin! Veel succes met het verbeteren van de veengrond!