Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Groenevenementen in april

‘April doet wat hij wil’. Weet u al wat u wilt op het gebied van uw tuin? Laat u inspireren tijdens de leukste groenevenementen! Wij hebben een aantal van deze groenevenementen voor u op een rij gezet, zodat u niets hoeft te missen.

Groene evenementen in april 2015
Kunst op Schaal Zeijen 30 maart t/m 4 april
Verkoop Vruchtbomen bij kwekerij De ‘Vrolijke’ Noot Wapserveen 30 maart t/m 30 april
De Keukenhof Lisse 30 maart t/m 17 mei
Internationale Orchideeëntentoonstelling Bilzen 3 april t/m 6 april
Floralia Brussel Groot Bijgaarden 3 april t/m 3 mei
Tuin- en lifestyle Fair Slochteren 6 april
Kom in de kas 2015 Diverse locaties 11 en 12 april
Tulpen- en Tuinenroute  Noordoostpolder 17 april t/m 5 mei


Twee groenevenementen in april uitgelicht

Floralia Brussels, bij kasteel Groot-Bijgaarden

Bent u op zoek naar voorjaarsbloeiende bloembollen? Dan moet u de Floralia Brussels in het park van kasteel Groot-Bijgaarden in Groot Bijgaarden (B) zeker in uw agenda schrijven. Dit park biedt de bloemliefhebber maar liefst 14 hectaren waarin meer dan een miljoen bloembollen zijn geplant. In de serre vinden ‘indoor’ presentaties plaats en er is een binnentuin met bloemperken en veel grote arrangementen van snijbloemen. U kunt van 3 april tot en met 3 mei van 10.00 tot 18.00 uur terecht op de Van Beverstraat 5 in Groot-Bijgaarden. Kijk voor meer informatie op http://www.floralia-brussels.be/

Tuin- en Lifestyle Fair bij de Fraeylemaborg, Slochteren

Het voorterrein van de Fraeylemaborg staat Tweede Paasdag, maandag 6 april, voor de vijfde keer in het teken van een Tuin en Lifestyle Fair, onder de titel Groei &  Bloei op Fraeylema. Iedereen die van bloemen, tuin, groen, mooie woonaccessoires en lifestyle producten houdt kan hier zijn hart ophalen.

Het terrein wordt versierd met een aantal arrangementen die de bloemschikkers van Groei & Bloei onder leiding van Linda Eising hebben gemaakt. Er zijn verspreid over het terrein kraampjes met diverse hapjes en drankjes en het geheel wordt aangekleed met sfeermuziek van Chiel Woldring en haar groep. Valkenier Ruud Sanders geeft gedurende de dag een aantal keer een roofvogeldemonstratie met verschillende roofvogels. De vogels zijn na afloop van de demonstraties ook van dichtbij te bekijken.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich vermaken met onder andere een ritje met de bokkenkar, bloemstukjes maken, zaaien en stekken van plantjes in een potje en zich als bloemetje of bijtje laten schminken. De fair is van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken aan de Hoofdweg 30 in Slochteren. Kijk voor meer informatie op http://www.hoogezand-sappemeer.groei.nl/.

Wilt u maandelijks een update van een paar leuke groenevenementen in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvangt deze tips samen met andere leuke tuinartikelen maandelijks in uw mailbox.

Tot snel, op Tuincentrum Overzicht.nl