Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Plant Nu Je Vaste Planten: Top 7!

Het planten van vaste planten in je tuin is een slimme zet voor elke tuinliefhebber. Deze planten komen elk jaar terug en vereisen over het algemeen minder onderhoud dan eenjarige planten. Als je nog niet begonnen bent met het aanleggen van een vaste plantenparadijs in je tuin, is nu het perfecte moment om te beginnen. In dit artikel zullen we de top 7 vaste planten bespreken die je dit seizoen zou moeten overwegen. Lees verder om te ontdekken welke planten je tuin kunnen transformeren en je zomer nog mooier kunnen maken!

  1. Lavendel (Lavandula angustifolia):

Lavendel is een klassieker in de wereld van vaste planten en om goede redenen. De geurige paarse bloemen trekken niet alleen bijen en vlinders aan, maar ze kunnen ook een rustgevende sfeer in je tuin creëren. Lavendel gedijt goed in goed doorlatende grond en zonnige locaties. Je kunt het gebruiken voor heerlijke geurige boeketten of gewoon genieten van de schoonheid en het aroma in je eigen tuin.

  1. Rode Zonnehoed (Echinacea purpurea):

Rode zonnehoed, ook bekend als Echinacea, voegt een vleugje wilde schoonheid toe aan je tuin. Deze plant staat bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Bovendien trekken de opvallende roze bloemen vlinders aan en voegen ze een kleurrijk accent toe aan je tuin.

  1. Hosta (Hosta spp.):

Hosta's zijn populaire vaste planten voor schaduwrijke plekken in de tuin. Ze komen in verschillende bladkleuren en -patronen, waardoor ze visueel interessant zijn. Hosta's vereisen weinig onderhoud en gedijen goed in vochtige, goed gedraineerde grond. Ze zijn ideaal voor het opfleuren van schaduwrijke hoekjes in je tuin.

  1. Hemelsleutel (Sedum spectabile):

Hemelsleutel, ook wel bekend als vetkruid, is een winterharde vaste plant die in de late zomer en herfst prachtige bloemtrossen produceert. Deze planten zijn gemakkelijk te kweken en trekken vlinders aan. Ze gedijen goed in zonnige tot halfschaduwrijke omstandigheden en vereisen weinig onderhoud.

  1. Duizendblad (Achillea millefolium):

Duizendblad is een vaste plant die zich kenmerkt door zijn fijne, geveerde bladeren en schermvormige bloemen in verschillende kleuren, waaronder wit, geel, roze en rood. Deze planten trekken nuttige insecten aan en gedijen in goed doorlatende grond en volle zon.

  1. Purperklokje (Heuchera sanguinea):

Purperklokje, ook bekend als koraalbel, is een vaste plant die bekendstaat om zijn opvallende, felgekleurde bladeren. Deze planten voegen textuur en kleur toe aan je tuin en gedijen goed in gedeeltelijke schaduw. Ze bloeien met delicate bloemen die vlinders aantrekken.

  1. Zonnekruid (Helenium autumnale):

Zonnekruid is een vaste plant die in de late zomer en herfst een uitbarsting van kleur aan je tuin toevoegt. De bloemen lijken op kleine zonnebloemen en variëren van geel tot roodbruin. Deze planten zijn geweldig om hoogte en textuur aan je tuinbedden toe te voegen en trekken bijen en vlinders aan.

Ontdek de tijdloze schoonheid van vaste planten voor jouw tuin!

Het planten van vaste planten in je tuin is een investering in de schoonheid en duurzaamheid van je buitenruimte. De bovengenoemde top 7 vaste planten zijn slechts een beginpunt, en er zijn nog veel meer prachtige vaste planten om te ontdekken en te verkennen. Dus, pak je schop en ga aan de slag met het planten van deze mooie en onderhoudsarme vaste planten in je tuin. Je zult beloond worden met jaren van kleur en prachtig groen!

Adv. Bol.com Gardena