Vind jouw tuincentrum

Al een kerstboom geadopteerd?

Het is een goed jaar voor de kerstbomen van adopteereenkerstboom: tweederde van hun vorige eigenaren van 2017 wil hun kerstboom weer in huis halen. Zo zijn er al 1000 bomen gereserveerd, meldt biojournaal. Dit jaar zijn er drie nieuwe uitgiftepunten in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Red je kerstboom

Adopteereenkerstboom is in het leven geroepen om kerstbomen een langer leven te geven. In november kun je de boom adopteren, en in januari wordt de boom weer teruggeplant, zodat je het jaar erop je eigen boom weer kunt ophalen. Op deze manier worden miljoenen bomen gered van de brandstapel, en draag je een steentje bij aan het tegengaan van verspilling. De bomen worden het hele jaar door goed verzorgd, biologisch, en zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Een boom adopteren

Heb je nooit een kerstboom geadopteerd? Zo gaat het in zijn werk:

  • Kerstbomen die niet opnieuw geadopteerd worden, komen na 25 november vrij voor een nieuwe eigenaar.
  • Tijdens de openingstijden van een uitgiftepunt naar keuze kun je een kerstboom uitzoeken. Kijk voor de uitgiftepunten op www.adopteereenkerstboom.nl.
  • Zorg goed voor je kerstboom, bij de boom is een kaart met verzorgingstips geleverd.
  • Registreer je boom, zodat je hem volgend jaar weer opnieuw kunt adopteren. Dit gaat door middel van een penning die aan de boom bevestigd is.
  • Als je de kerstboom terugbrengt, krijg je 10 euro statiegeld retour.

Al eerder een boom geadopteerd, maar ben je er op uitgekeken? Als je dit jaar een andere kerstboom wilt dan vorig jaar, kun je ook een nieuwe boom uitzoeken!