Vind jouw tuincentrum

Gratis plantjes voor watervriendelijke tuin!

Diverse gemeenten, waterschappen en tuincentra organiseren in de maand april samen de 'Maand van de watervriendelijke tuin'. Inwoners worden hiermee gestimuleerd om onder andere met gratis plantjes, hun tuin groener en watervriendelijker te maken. 

Een betegelde tuin kan op sommige plekken tot wateroverlast leiden, door de vele regenval. In deelnemende tuincentra worden daarom gratis plantjes uit aan klanten die op zaterdagen deze maand het tuincentrum bezoeken. Hiermee worden de bewoners van de gemeente bewust gemaakt van wat ze hier zelf aan kunnen doen. In diverse tuincentra is ook informatie materiaal beschikbaar. 

De tuin waterproef maken

Het waterproef maken van de gemeente ligt niet alleen bij de gemeente zelf, maar ook bij de inwoners en hun tuinen. De gemeente Utrecht heeft hier de campagne Waterproof030 voor opgezet, waarin ze uitleg geven over de toenemende wateroverlast én de mogelijkheden voor bewoners en ondernemers. Zo  kun je bijvoorbeeld stenen in de tuin vervangen door planten, of de regenpijp afkoppelen ne het water in de grond laten trekken. Ook het vergroenen van daken kan raadzaam zijn. 

Meer weten over jouw gemeente en tuincentra bij jou in de buurt? Via www.tuinbranche.nl kun je dit vinden!