Vind jouw tuincentrum

Dierendag 2016

4 oktober is het weer verwen-je-lieve-leukste-hond-kat-konijn-cavia-vissen-dag. Je huisdier kijkt hier het hele jaar naar uit. Extra snoepjes, een extra wandeling, een extra lange knuffel of een nieuw speeltje. Ja, ook dieren hebben gevoel. Maar waarom wordt er eigenlijk dierendag gevierd? Lees het hier!

Oorsprong Dierendag

In 1929 was er een internationaal congres van de Dierenbescherming. Zij bespraken dat er meer aandacht voor alle dieren moest komen. Maar op welke dag zou dat toch het beste uitkomen? Nou, op de dag dat de heilige Sint Franciscus van Assisi gestorven is. Hij was namelijk degene die zich bekommerde over het welzijn van alle dieren. Hij had respect voor het leven, natuur en dieren. Legendes zeggen dat hij zelfs met de diertjes kon praten. Sinds 1930 vieren we de eerste Dierendag tot op de dag van vandaag!

De vergeten dierenSpeels puppie

Op Dierendag worden ook de vergeten dieren verwend. De verwaarloosde beestjes hebben ook recht op liefde en verdienen ook een knuffel. Dierenmishandeling moest gestopt worden en op Dierendag staan we daarbij stil en zetten we onze dieren in het zonnetje!

Dus verwen uw huisdier op Dierendag, hij/zij zal er erg blij mee zijn! Op Tuincentrum Overzicht vindt u een heleboel leuke dierenbenodigheden, zoals voederbakjes, lekkere snoepjes of snacks en speeltjes en veel meer!