Vind jouw tuincentrum

Tijd voor bollen

Ons klimaat warmt op en vooral het najaar blijft lang warm. Plant daarom de bloembollen niet te vroeg, er is grote kans dat de bollen niet alleen wortelen in de warme aarde maar ook voor de winter sterke scheuten maken. Blad dat vroeg boven de grond staat kan bevriezen en dat komt de sierwaarde van de bol in het voorjaar niet ten goede.

Narcissen bloeien vroeg en maken graag een start diep in de grond. Oktober is een geschikte plantmaand. Maar wacht met temperaturen van bijna 20 C toch maar even tot het echt herfstig wordt.
Bollen groeien in alle grondsoorten, maar houden niet van natte voeten. Bij een langdurig hoge waterstand verrotten de bollen namelijk.
Losse grond verbetert met compost geeft het beste resultaat, spitten dus!
Plant de bollen 3 bollen diep en geef water. Bollen wortelen snel in de losse grond, en kunnen dan volgend voorjaar al hun energie steken in het vormen van een sterke bloemsteel waarop de bloem rijkelijk kan bloeien.Veel narcissen zijn van huis uit geschikt voor verwildering en verspreiden zich volop in de tuin. Wist u trouwens dat er nogal wat soorten Narcissen zijn. Wat te denken van de dichtersnarcis, of Narcis Cheerfulness en Narcis Chit Chat, dat wil je toch gewoon in de tuin. En denk eens aan de kleintjes ze houden zich prima staande in winterse buien en trotseren gure voorjaarwinden. Narcis ‘Baby Moon’ of ‘Hawera’ zijn van die aardige kleine soortjes, fraai om in een heesterrand te planten waar de zon in het voorjaar bloem en bol verwarmt.