Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Populaire kamerplanten

Kamerplanten zijn steeds populairder geworden en zijn vaak terug te zien in huishoudens. Vooral groene planten geven ruimtes een natuurlijke en rustige uitstraling. Er zijn talloze versies in verschillende soorten en maten. Door het grote assortiment van deze groene vrienden, is het lastig goede keuzes te maken van planten die passen bij jouw persoonlijke smaak en interieur. Daarbij heb je misschien een partner, die voorkeur geeft aan totaal andere plantsoorten.

 

Trendy bloemen

In het weekend gaan veel gezinnen een dagje weg of slaan boodschappen in voor de aankomende week. Een rondje lopen op de markt eindigt vaak bij de bloemenkraam, waar een mooi bosje bloemen wordt gekocht. Pasteltinten zijn de kleur- en interieurtrends van dit jaar, dus ook bloemen bestaan uit deze zachte tonen. Gebruik witte bloemen als basis voor een boeket, mocht je kleuren willen combineren. Een boeket met paarse, lila en witte tonen geven een prachtig extra effect aan een kamer in je huis.

 

De Scandinavische stijl

De Scandinaviërs zijn ons voorgegaan met de trend die al een aantal jaar duurt. Simpliciteit en natuurgetrouwe materialen staan bij deze stijl centraal. Hout en steen zijn materialen die verwerkt worden in het meubilair. Naast grove, natuurgetrouwe elementen worden planten ingezet om een echt ‘Scandinavisch’ tintje te geven aan het interieur van een woning. ‘Duurzaamheid’ is een terugkerend thema dat onder de meerderheid van de bevolking als belangrijk wordt gezien. Maak daarom gebruik van milieuvriendelijke potten en vazen, die gemaakt zijn met een duurzaam productieproces.

Monstera

Moderne kamerplanten

Dit jaar maken de cactus en de pannenkoekenplant hun comeback. Een cactus is niet gemakkelijk te vervoeren vanwege de stekels. Zorg er daarom voor dat je een auto ter beschikking hebt of voorzichtig bent op de fiets. De pannenkoekenplant is een interessante type plant. Je kan deze plant gemakkelijk verveelvoudigen door te ‘stekken’. Afgezien van de cactus en pannenkoekplant is de monstera een erg geliefde plant. De monstera kan erg groot worden en kenmerkt zich door de gaten die ontstaan tussen de bladeren. De wortels van de monstera groeien het beste aan een stok en groeit het snelst met daglicht. Kijk wel uit dat er niet direct zonlicht op de bladeren terecht komen, dan verbranden de bladeren namelijk. De monstera werkt ook goed als luchtzuiveringssysteem, de bladeren creëren meer zuurstof.

 

Tips voor de verzorging van een monstera

  • Zorg dat de monstera in een kamer staat van minimaal vijftien graden
  • Geef de monstera twee keer per week water
  • Let op dat de grond van de monstera vochtig blijft
  • Verpot de monstera minimaal een keer per jaar

Het voordeel van de monstera is dat dit een plant is die weinig last heeft van ziektes. Mocht je gekke plekjes ontdekken, dan heeft je plant misschien last van een luizeninfectie. De potgrond van een monstera moet vochtig blijven, het is wel belangrijk dat je goed op let dat je de monstera niet teveel water geeft. Dit kan je zien als je de plant teveel water geeft. Veel plezier met nieuwe kamerplanten en potten kopen!