Vind jouw tuincentrum

Lekker lange zomeravonden

Wat iedere zomer weer ontzettend gewaardeerd wordt, zijn de lange, warme zomeravonden. Heerlijk om uit het werk nog even buiten in de tuin te genieten van de zon, lekker buiten eten en als het even kan nog lekker natafelen tot de late uurtjes. Niet alleen buiten eten, maar vooral buiten keuken vinden wij erg leuk. Natuurlijk met de barbecue als hoogtepunt, of soms zelfs complete buitenkeukens. Niet iedereen heeft het geld en de plek voor een complete buitenkeuken, maar een barbecue is voor iedereen haalbaar.

Fraai is het om de trend van het buiten koken in de tuin te integreren; in een nieuwe tuin probleemloos te doen. Een tuin krijgt een ontwerp en daar bestaat natuurlijk de mogelijkheid om een plekje voor het buiten koken te reserveren. Ook een bestaande tuin heeft vaak voldoende mogelijkheden. Bestraat een luw hoekje bij de schuur met een verhoogde border of zet mooie grote potten langs de rand. Geef de barbecue een vaste plek en zorg voor een werkblad in de buurt. Een langwerpige plantentafel voldoet prima om al die lekkere gerechten te kunnen voorbereiden. Vul border en potten met gebruikskruiden als Basilicum, Peterselie, Bieslook en Bonenkruid; zomerse kruiden die vooral vers zo lekker zijn. Werkblad buiten gebruik? Potten met kleurige planten zijn de hele zomer fleurig.

 

 
Wat met name de tuin of buiten kookhoek sfeervol houdt is het “groen” in de tuin. Dat versterkt het buitengevoel, waardoor je extra kunt genieten van het buiten eten. Vul de tuin met fraaie geurige struiken, bomen en planten. Zo wordt het lang genieten van die lekker lange zomeravond.

Een tip: Houdt alles wel schoon zodat er geen mieren en ander ongewenst gedierte zich in uw tuin nestelen.