Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Gietvloeren combineren perfect met tuinkamers

Tuinkamers hebben het afgelopen decennium steeds meer terrein gewonnen in de Nederlandse tuin. Daar waar het maar even mogelijk is en het huis zich ervoor leent, laten we een tuinkamer plaatsen. Een tuinkamer is in feite een overkapping aan (meestal) de achterzijde van de woning. Hij is afgesloten door middel van glazen schuifpuien en kent vaak een elektrisch uitschuifbaar zonnescherm aan de bovenzijde (zo niet, dan zou de tuinkamer een broeikas worden tijdens de zomer!). De tuinkamer is geschikt voor tal van doeleinden; je kunt hier je zakelijke stek creëren, maar ook een serre-achtige indeling maken, of een prachtige loungehoek plaatsen, waar je ultiem van de tuin kunt genieten. Alleen, hoe zit het met de vloer?  

Gietvloer: dé vloer voor een tuinkamer 

Mensen die de tuinkamer puur als serre willen gebruiken, om deze vervolgens in de zomer tot open terras te gebruiken, kiezen er vaak voor om de vloer van de tuinkamer niet te veranderen en gewoon de terrastegels te laten liggen. Prima natuurlijk, echter op deze manier oogt de tuinkamer niets meer dan een met glazen puien overkapt terras. Wil je de tuinkamer een net iets meer duurzame en professionele uitstraling geven, waar het zomer én winter prettig vertoeven is, dan laat je wel degelijk een vloer plaatsen. Gietvloeren zijn in dat geval een pérfecte keuze. Eerst moet de ondergrond goed geëgaliseerd worden met beton en vervolgens kan de gietvloer gegoten worden. En er is keuze natuurlijk uit diverse gietvloeren.  

Coatingvloeren zijn perfect voor de tuinkamer 

Zoals gezegd zijn er diverse coatingvloeren verkrijgbaar. Een veel gekozen Coatingvloer is de PU gietvloer. Deze kunststof coating is enigszins flexibel, krasbestendig en slijtage vrij. Hij is verkrijgbaar in vele trendkleuren, zoals beton look bijvoorbeeld. Het fijne is dat deze vloer een isolerende werking kent, zodat omhoog trekkend vocht en kou veel minder kans krijgt in de tuinkamer. De isolerende werking maakt het verblijf in de tuinkamer al direct een stuk aangenamer.  

Nog een belangrijk bijkomend voordeel van de Coatingvloer is dat hij slechts ca. 3 mm dik is. Dit houdt in dat de coatingvloer op om en nabij dezelfde hoogte kan worden aangebracht als de rest van het terras. Dit is uiteraard handig tijdens de zomerse maanden, wanneer de schuifpuien met mooi weer openstaan. Het is dan onhandig als er telkens een afstapje genomen moet worden; egaal gelijk aan de rest van het tuinoppervlak is wel zo wenselijk.  

Lavasteen vloer in de tuinkamer 

Een andere stoere, en trendy tuinvloer is de Lavasteen vloer. Ook deze vloer is een gietvloer, waarvan een bepaald deel uit lavasteen bestaat. De vloer kent een robuuste en natuurlijke uitstraling. Hij is zeer duurzaam, niet alleen door het gebruik van natuurlijke materialen, maar ook vanwege de lange levensduur. Hij mag intensief gebruikt worden, is krasvrij en matcht geweldig met natuursteen in de tuin. Ook deze vloer is bijzonder isolerend en vormt hiermee een prachtige investering voor de tuinkamer.  

Gietvloeren hebben ook als mooie bijkomstigheid dat zij geluiddempend zijn, wel zo prettig als het gaat om een tuinkamer.  

Adv. Bol.com Gardena