Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Kom in de kerststemming!

Kan jij niet wachten kerst is? Ben jij al twee maanden van te voren bezig met het treffen van voorbereidingen? Dan is het voor jou nuttig om dit artikel goed te lezen. Zodat je precies op de hoogte bent van allerlei leuke kerstevenementen. Neem je partner, een vriend(in), neefje, nichtje, kleinkind of andere persoon naar keuze om helemaal in de kerststemming te komen! 

 

Ijspret

Met of zonder ijs en/of sneeuw, je kan nog steeds genieten van een ijskoud spektakel. Vanaf 14 december tot 1 maart kan je het fantastische ijsspektakel aanschouwen. De beste ijskunstenaars op de wereld komen naar Zwolle om ijs- en sneeuwsculpturen te bouwen. Er wordt 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw ter beschikking gesteld voor de ijskunstenaars om creaties te maken. Het thema van dit jaar; ‘R-IJS DOOR DE TIJD’. De naam verklapt waar het ijsspektakel om draait namelijk; de geschiedenis in tijdlijn. Van de dinosaurussen tot aan de Gouden eeuw. Sculpturen, een enorme hoeveelheid ijs en sneeuw en ijskunstenaren die hun beste werk laten zien, genoeg reden om een keer langs te gaan! 

 

Kerstmarkt

De kerstmarkt is één van de meest bezochte bezienswaardigheden voor de feestdagen. De grootste kerstmarkt bevindt zich in Dordrecht, van 13 tot 15 december. Je kan de hele dag met je gezin of vrienden op stap, want deze kerstmarkt bestaat uit honderden kramen. Je wordt gelijk vrolijk door de verlichting en versiering. Daarnaast staan er legio podia waar je kan genieten van een optreden. Als kers op de taart kan je in de Grotekerkstuin de levende kerststal bekijken. Is Dordrecht te ver weg? Dan zijn er nog genoeg andere opties. Valkenburg, Maastricht, Den Haag, Velsen, Haarlem, Amsterdam en Deventer zijn daar voorbeelden van. 

Kerstkraam

Het kerstspektakel van Leiden en Gouda

De meest originele en opvallendste kerstmarkt, is de drijvende kerstmarkt op de Rijn in Leiden. Je kan winkelen, jezelf opwarmen met glühwein of zelfs schaatsen op de drijvende ijsbaan! Verwen jezelf en je partner met een fascinerende boottocht door Leiden. Ook Gouda is dit jaar weer volledig omgetovert tot kerstparadijs. Zorg dat je op 13 december tussen 19.00 uur en 20.00 uur in het oude centrum van Gouda bent. Alle verlichting wordt uitgezet en er worden honderden kaarsjes aangestoken. Samen met duizenden andere kerst-liefhebbers zie jij hoe de gigantische kerstboom in het oude centrum wordt verlicht.   

Bekijk ook deze leuke online kerstmarkt