Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Hoe LED-verlichting u kan helpen geld te besparen op uw elektriciteitsrekening

Lisa Garden op 18-01-2023

LED-verlichting is een energie-efficiënte optie waarmee u geld kunt besparen op uw elektriciteitsrekening. LED lampen worden steeds populairder vanwege hun lange levensduur en lage energieverbruik. LED lampen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren, waardoor ze een goede keuze zijn voor elk huis of bedrijf. LED-verlichting kan u helpen geld te besparen op uw elektriciteitsrekening door uw energieverbruik te verminderen en een efficiëntere lichtbron te bieden. Met LED-verlichting kunt u genieten van dezelfde hoeveelheid verlichting terwijl u minder energie gebruikt, wat resulteert in lagere elektriciteitsrekeningen. Bovendien zijn LED lampen duurzamer dan traditionele lampen en gaan ze tot 25 keer langer mee, waardoor u nog meer geld bespaart. LED-verlichting is een geweldige manier om energie en geld te besparen en kan overal worden gebruikt, van uw woonkamer tot uw terras.

LED verlichting besparen

Wat is LED-verlichting?

Een Light Emitting Diode (LED) is een elektronische halfgeleider die licht uitstraalt wanneer er een elektrische stroom doorheen loopt. Vergeleken met gloeilampen of fluorescentielampen zijn LED's energiezuiniger en gaan ze langer mee, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële verlichtingstoepassingen. LED-lampen gebruiken een fractie van de energie die nodig is om traditionele gloei- of fluorescentielampen aan te drijven, waardoor ze een zeer efficiënte verlichtingsoplossing zijn. Er zijn twee verschillende soorten LED-lampen: Bovendien zijn LED's verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, variërend van warm wit tot blauw en roze, zodat u uw verlichting kunt aanpassen aan uw behoeften.

Voordelen van LED verlichting

 • Langdurig
  LED's gaan tot 25 keer langer mee dan traditionele lampen, waardoor u tijd en geld bespaart. Vergeleken met gloeilampen, die ongeveer 1.000 uur meegaan en fluorescentielampen, die ongeveer 10.000 uur meegaan, gaan LED's ongeveer 25.000 uur mee.
 • Energie-efficiënt
  LED's gebruiken ongeveer 90% minder energie dan traditionele lampen, waardoor ze een uitstekende optie zijn om het energieverbruik in uw huis of bedrijf te verminderen.
 • Breed scala aan stijlen en kleuren
  LED's zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, zodat u uw verlichting kunt aanpassen aan uw behoeften.
 • Veelzijdig
  LED's worden gebruikt in een verscheidenheid aan verlichtingstoepassingen, waardoor ze een veelzijdige en efficiënte optie zijn voor elk huis of bedrijf.
 • Milieuvriendelijk
  LED's bevatten geen kwik, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief vormen voor traditionele gloeilampen.

Energiebesparing door LED-verlichting

Een typische gloeilamp gebruikt 90-95% van zijn energie om warmte te produceren, terwijl een fluorescentielamp 70-80% van zijn energie gebruikt om licht te produceren. LED's gebruiken echter slechts 10-20% van hun energie om licht te produceren, terwijl de rest wordt omgezet in warmte. Deze efficiëntie in het genereren van licht betekent dat LED's veel minder energie verbruiken dan gloei- of TL-lampen. Met LED-lampen kunt u ongeveer 30 dollar per jaar besparen in vergelijking met gloeilampen en ongeveer 80 dollar per jaar in vergelijking met fluorescentielampen. Als u de besparingen van het installeren van LED-lampen in elke kamer van uw huis bij elkaar optelt, kunt u een aanzienlijk bedrag besparen op uw elektriciteitsrekening, waardoor LED's een uitstekende keuze zijn voor elk huis of bedrijf.

LED verlichting stijlen en kleuren

Bij het kiezen van LED-lampen hebt u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende stijlen en kleuren, zodat u uw verlichting kunt aanpassen aan uw behoeften. Afhankelijk van de stijl van de lamp kunt u ze gebruiken als algemene verlichting, als accent in uw kamer of als bureaulamp. Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren beschikbaar, waaronder: - Algemene verlichting - Algemene verlichting lampen stralen licht door de hele kamer, waardoor ze ideaal zijn voor de belangrijkste armaturen. De algemene verlichtingsbollen zijn beschikbaar in een verscheidenheid van kleuren en helderheidsniveaus. - Accentverlichting - Accentverlichting lampen zijn bedoeld om een specifiek gebied, zoals kunstwerken of meubels te benadrukken. Ze stralen meestal een specifieke kleur uit, waardoor ze zeer geschikt zijn voor feesten en evenementen. - Bureauverlichting - Bureauverlichting wordt vaak gebruikt in kantoren. Bureauverlichting is verkrijgbaar in een groot aantal helderheidsniveaus en kleurtemperaturen. - Speciale verlichting - Speciale verlichtingslampen worden gebruikt in buiten- en landschapstoepassingen, waardoor ze ideaal zijn voor terrassen, patio's en tuinen.

Kostenbesparingen door LED-verlichting

LED lampen gaan 25 keer langer mee dan traditionele lampen, wat betekent dat u ze veel minder vaak hoeft te vervangen. Afhankelijk van het type lamp dat u kiest, kost het ongeveer $1-10 om een traditionele lamp te vervangen, terwijl een LED-lamp ongeveer $25-50 kost. Dit kan na verloop van tijd oplopen, maar als u rekening houdt met het bedrag dat u bespaart op uw elektriciteitsrekening door LED-lampen te gebruiken, kunt u er op de lange termijn nog steeds op vooruitgaan. U kunt ongeveer 30 dollar per jaar besparen op de elektriciteitsrekening door een traditionele gloeilamp te vervangen door een LED-lamp. Als u deze kostenbesparingen door het installeren van LED-lampen in elke kamer van uw huis bij elkaar optelt, kunt u een aanzienlijk bedrag besparen op uw elektriciteitsrekening, waardoor LED's een geweldige keuze zijn voor elk huis of bedrijf. Bij Lampdirect kun je goedkope ledlampen vinden. 

Installatie en onderhoud van LED verlichting

LED lampen zijn gemakkelijk te installeren en vereisen geen speciale bedrading. Verwijder gewoon de oude lamp en vervang deze door de nieuwe LED-lamp. Bovendien branden LED lampen niet door zoals traditionele lampen, zodat u ze zelden hoeft te vervangen. U moet wel regelmatig stof of vuil van de lamp verwijderen om de levensduur te maximaliseren. Om de lamp schoon te maken kunt u een droge zachte doek of een stofzuiger gebruiken. Raak de lamp bij het schoonmaken niet aan met uw vingers of materialen die olie bevatten.

Veiligheid van LED-verlichting

LED lampen bevatten geen kwik en zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele lampen. LED's branden ook niet door zoals traditionele lampen en gaan 25 keer langer mee, waardoor ze een duurzamere en veiligere optie zijn voor uw huis. LED-verlichting is een energie-efficiënte optie die u geld kan besparen op uw elektriciteitsrekening. LED-lampen worden steeds populairder vanwege hun lange levensduur en lage energieverbruik. LED lampen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren, waardoor ze een goede keuze zijn voor elk huis of bedrijf. LED-verlichting kan u helpen geld te besparen op uw elektriciteitsrekening door uw energieverbruik te verminderen en een efficiëntere lichtbron te bieden. Met LED-verlichting kunt u genieten van dezelfde hoeveelheid verlichting terwijl u minder energie gebruikt, wat resulteert in lagere elektriciteitsrekeningen. Bovendien zijn LED lampen duurzamer dan traditionele lampen en gaan ze tot 25 keer langer mee, waardoor u nog meer geld bespaart. LED-verlichting is een geweldige manier om energie en geld te besparen en kan overal worden gebruikt, van uw woonkamer tot uw terras.

 

Adv. Bol.com Gardena