Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De woonplant van de maand september: de Calathea

De Calathea

Gele bloem Calathea kamerplantBladeren CalatheaBladeren Calathea kamerplant

De bladeren van de Calathea, ze golven, ribbelen, zijn rond, spits of ovaal van vorm en showen zelfbewust de mooiste patronen, kortom een divers en prachtig blad! En dat is nog niet al het moois wat deze plant voor u in petto heeft. Zodra ‘s morgens de zon doorbreekt, spreiden die prachtbladeren zich om het licht op te vangen en ‘s avonds sluiten ze zich weer. Als u goed luistert kunt u het geritsel zelfs horen!

De Calathea, een tropische wildgroeier

De Calathea komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Daar groeit ze onder het bladerendek van de woudreuzen en andere hoogbloeiers. De woonplant van de maand september voelt zich dan ook prima thuis in de schaduwrijke hoekjes van uw woning, bijvoorbeeld in de hal, badkamer, keuken of slaapkamer. Al moet u in het laatste geval niet schrikken van nachtelijke plantbewegingen.

De Calathea, geen makkelijke kamerplant

De woonplant van de maand september voelt zich het meest op haar gemak tussen de 18 en 23 graden Celsius. Daarnaast zijn luchtvochtige plekken favoriet, denk bijvoorbeeld aan een goed verwarmde badkamer. De Calathea staat niet graag met haar voeten in het water, dan krijgt ze last van wortelrot. Zet de Calathea bijvoorbeeld in een ruime pot op een verhoging met een laagje water op de bodem of op vochtig grind, zo houdt u de luchtvochtigheid op peil.

Vijf Calathea weetjes:

  1. De Calathea staat niet graag op de tocht en van rook is ze ook geen voorstander;
  2. In de winter heeft de Calathea minder dorst dan in de zomer;
  3. De Calathea is een echte luchtzuiveraar;
  4. De bladeren van de Calathea zijn soms ook paars of hebben zilvertinten;
  5. Als het blad van de Calathea bruin wordt of opkrult dan is de luchtvochtigheid te laag.

Dit was het weer voor de woonplant van de maand september, in oktober heeft Tuincentrum Overzicht.nl weer een nieuwe woonplant van de maand voor u. Houd de website wekelijks in de gaten voor andere tuinartikelen en tuintips. Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen schrijf u dan snel in aan de linkerzijde van de website. 

Bron: www.mooiwatplantedoen.nl

Adv. Bol.com Gardena