Vind jouw tuincentrum

Kersttrends 2016

Kerst, het lijkt misschien nog een ver van je bed show, maar het is dichterbij dan je denkt. Over een paar weken is heel Nederland weer in kerstsfeer met leuke lichtjes, kerstbomen en versieringen. De tuincentra hebben hun kerstshows al een tijdje geopend. Doe inspiratie op om die laatste, leuke kerstartikelen nog te kopen. Straks is het immers al druk genoeg met voorbereidingen treffen als cadeautjes kopen, afspraken, boodschappen in huis halen om dat heerlijk kerstdiner te maken voor de hele familie. De cadeautjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Op de kerstafdeling van de tuincentra vindt u vast een geschikt cadeau voor een ieder om onder de kerstboom te leggen!

Warme kleuren

Rood is en blijft dé kerstkleur, dit jaar gecombineerd met koper- en goudtinten en met wit (wellicht door het uitblijven van een witte kerst). Ook de kleur marsala (diep wijnrood) – die door verschillende toonaangevende kleurmerken voor de mode- en interieurwereld is uitgeroepen tot dé kleur van 2016 – is goed vertegenwoordigd. Daarbij doen multiculturele invloeden hun intrede, met dream catchers en veren die zowel bij indianen als hip Ibiza horen en grafische motieven geïnspireerd op de cultuur van de Azteken in Mexico.  

Scandinavisch

De sfeer van uitgestrekte bossen en Noorse gletsjers haal je in huis met naturelle houttinten, veel groen, zilver en wit, een vleugje blauw en voor wie durft: een eenvoudige houten kerstboom. Mooi in combinatie met zachte, knuffelbare materialen als wol, vilt en nepbont, bijvoorbeeld in de vorm van extra sierkussens voor op de bank. Dennenappels mogen ook niet ontbreken, zowel in de haard, op tafel als in de boom.

Chic & elegant

Kies parelglans, champagnetinten en poederroze voor een glitter & glamour effect. Dramatisch in combinatie met matzwarte kerstballen of kaarsen, de nodige glitters en glanzende edelstenen. Pluche vogeltjes, veel fonkelend glaswerk en schapenvachtjes op de vloer zorgen voor een uitgesproken romantische sfeer.

Vergeet de LED verlichting voor buiten en mooie kerstkransen voor op de deur niet mee te nemen. Deze kunt u ook makkelijk op Tuincentrum Overzicht.nl kopen. Er is voor ieder wat wils. Veel kerstplezier alvast!