Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe ga je om met veel regenwater in de tuin?

Herinner je je nog de waarschuwing van drinkwaterbedrijven om minder water te verbruiken met de hitte? Tijdens de piekuren in het watergebruik in de zomer werd de druk lager en kon er bruin water uit de kraan komen. Dit probleem is met de voorbijgaande hitte gelukkig verholpen.

Waterafvoer

De riolen hebben echter ook een probleem als er te veel water afgevoerd moet worden. Ook dit zal steeds vaker voorkomen door de klimaatverandering. Heftige regenbuien en meer stenen in de tuin zorgen voor meer overstromingen. Heel zonde eigenlijk, want in de zomer sta je de tuin weer te sproeien, en komt er weer een nieuwsbericht dat er minder water gebruikt moet worden. De oplossing? Hemelwater opvangen! Jurgen vertelt waarom het opvangen van regen beter is voor je tuin, het milieu en je portemonnee.

Een kleine maar goede investering

Als je geen regenton wil, heeft Jurgen nog andere tips. Misschien heb je een regenton niet graag in het zicht, of heb je niet zo veel ruimte in de tuin. Het zijn misschien kleine investeringen, maar je hebt er alle seizoenen plezier van. En niet alleen je tuin, ook de natuur en de gemeente zijn er blij mee. Aan de slag!