Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Doe mee: Creëer uw eigen pop-up tuintje

Vindt u het najaar grijs en grauw? Nergens voor nodig! Deze herfst brengt u in een handomdraai kleur met violenpop-ups. Zo’n mini-tuintje met violen is supersnel en eenvoudig aan te leggen. En niet alleen in de border of in balkonbakken. Denk ook eens out-of-the-box want u kunt ze overal laten verschijnen. Met een beetje creativiteit en lef en violen wordt dit najaar kleurrijker dan ooit!

Actie

In de video ‘Kleurrijke pop-ups’ ziet u zes originele mini-tuintjes. Bloemenbureau Holland daagt iedereen uit om overal mini-tuintjes aan te leggen. Heeft u een leuk idee en heeft u violenplantjes nodig? Laat het weten via twitter@watplantendoen en de 30 leukste mini-tuintjes krijgen van Bloemenbureau Holland violen! De actie loopt tot 1 november 2012.

Violen

Grote of kleine bloemen en in bijna elke kleur van de regenboog; violen zijn volop verkrijgbaar bij tuincentra. Pop-up tuintjes legt u eenvoudig aan. Haal de violen uit het kwekerspotje en stop ze bijvoorbeeld in een klomp, bootje of fietsmand. Of vervang grijze stoeptegels door kleurrijke violen en voilà… u heeft uw eigen tegeltuintje. Door de veelzijdig toepasbaarheid van violen kunt u uw fantasie volledig de vrije loop laten en creëert u overal uw eigen kleurrijke pop-ups.

Verzorging

Geef violen regelmatig water en de haal de uitgebloeide bloemetjes weg, dan blijven ze tot diep in de winter doorbloeien. Ze trekken zich bovendien weinig aan van (nacht)vorst. Komt de temperatuur weer boven nul, dan richten violen zich gewoon weer op.