Vind jouw tuincentrum

Heerlijke hyacint: ruik de lente!

In de eerste paar maanden van het jaar komen we vaak maar moeizaam op gang. Korte, donkere dagen en guur weer helpen daar vaak niet bij. Er is goed nieuws! In een handomdraai fleur je helemaal op dankzij de hyacint. Deze typische voorjaarbloem geeft met haar geur en kleur een winterdip geen kans. Ook al is het in februari nog winter, dankzij de hyacint ruik en voel je de lente!

Geur en kleur

Knalroze, donkerpaars, sereen wit of zachtgeel. Hoewel hyacinten in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, hebben ze allemaal één ding gemeen: een heerlijk zoete lenteparfum. Een voorjaarsboeket zonder hyacinten is haast ondenkbaar. Eén enkele hyacint is namelijk al in staat om een vleugje voorjaar in huis te brengen. Door de heerlijke geur vergeet je haast om goed naar de prachtige bloem te kijken. Niet voor niets staat de hyacint in de Victoriaanse bloementaal symbool voor schoonheid.

Makkelijk

Hyacinten zijn verkrijgbaar als bloemen voor in de vaas en als plant voor binnen of buiten. Ze vragen nauwelijks verzorging. Wanneer je ze in een vaas zet, zorg er dan voor dat je de onderkant van de steel er niet helemaal afsnijdt. Juist uit dat gedeelte haalt de hyacint haar voeding om extra lang te bloeien. Wanneer het water in de vaas troebel wordt, kun je het beter verversen. Hyacinten in een pot, met de bloembol er nog aan, zijn minstens zo makkelijk. Je hoeft namelijk geen plantenvoeding te geven. Als de grond droog aanvoelt, geef je een slokje water.

Hyacinten zijn verkrijgbaar tot en met april.