Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Maak je tuin klaar voor de zomer met deze 5 tips

Voor je het weet staat de zomer weer voor de deur. Het seizoen waarin je lekker in de tuin wilt genieten van het zonnetje met familie of vrienden. Hoe maak je jouw tuin precies zomerklaar? In dit blog voorzien wij je van 5 tips, zodat je straks optimaal kunt genieten van jouw tuin.

1. Maak een plan voor je tuin

Wil je voor de zomer iets anders in de tuin? Maak dan eens een tekening van hoe jouw ideale tuin eruit zou moeten zien. Je ziet zo meteen wat je nodig hebt en of jouw plan haalbaar is. Vervolgens kun je een werkplan maken, waarbij je opschrijft wat je nodig hebt, waar je dit kunt halen en wanneer je dit gaat doen. Mocht je geen inspiratie hebben, dan kun je deze altijd wel op het internet vinden. Via de zoekmachine, websites over tuinen of een website zoals Pinterest, kun je al vrij snel ideeën opdoen voor jouw droomtuin.

2. Kies voor een mooie tuinset

Jouw tuin zomerklaar maken kan niet zonder een tuinset met de meest relax tuinstoelen. Aan de tafel kun je heerlijk eten met jouw bezoekers en de stoelen geven hen een fijne zitplaats. Maak de tuinstoelen af met een mooie bekleding en kies een leuk tafelkleed voor de eettafel.

3. Vergeet de tuinkussens niet

Een tuinstoel is niet compleet zonder comfortabele en stijlvolle tuinkussens. Zodat je heerlijk relaxed in de tuin kan zitten en optimaal kunt genieten van de zon, de bloemenpracht in de tuin en van elkaar. Maar het is wel belangrijk dat de tuinkussens die je voor jouw tuinbank gebruikt, waterdicht zijn. Valt er een incidentele regenbui die je niet had zien aankomen? Dan voorkom je met goed gedichte tuinkussens dat de bankkussens doordrenkt raken en uiteindelijk gaan schimmel.

4. Snoei de planten

Door jouw planten van een snoeibeurt te voorzien, staan deze er gedurende de zomermaanden netjes bij. Jouw tuin krijgt zo een mooie uitstraling en ook op jouw gasten maakt dit een goede indruk.

5. Plant nieuwe bloemen

Een tuin is niet compleet zonder kleurrijke en geurende bloemen. Om jouw tuin zomerklaar te maken, dien je deze echter ruim van tevoren te planten, zodat jouw tuin straks helemaal straalt. Dit kun je doen in mooie buitenpotten.