Vind jouw tuincentrum

Pasen

Het lentefeest bij uitstek waarop we elkaar steeds vaker verwennen met een bloemetje. En dan het liefst in de kleur geel. Gelukkig de voorjaarkleur bij uitstek; narcissen, tulpen maar ook primula’s en violen zijn vaak zonnig geel en rond Pasen volop te krijgen. Zet deze bloemen vooral buiten, daar bloeien ze eindeloos door.

 

De paastak aangekleed

Wees creatief en combineer de traditionele paastak dit jaar eens met al dat zonnige geel in een mooie grote bak buiten op het terras. Een paastak hoort trouwens van de krulhazelaar of kronkelwilg te komen. Zorg buiten wel voor een flinke bak, vul deze op met paar stevige keien voor de stevigheid, het kan immers in April nog steeds flink waaien. Strooi op de keien een laag kleikorrels, ze fungeren als waterreservoir en verder bemeste potgrond. Steek nu een flinke paastak diep in het midden van de bak. Zet rondom een combinatie van bloeiende planten en zorg voor een mooie afwisseling van hoge en lage soorten: Narcissen en Hyacinten met Primula’s geven een feestelijk effect.

Geel is de kleur van Pasen, maar dit jaar met de trendy: Ik hou van Holland thema’s mag je heel uitbundig zijn, leef je uit en neem de nieuwe Primulasoorten in al die fraaie tinten. Decoreer de paastak met weersbestendige decoraties en geniet.

Laat Pasen maar komen.