Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

4 Manieren om je tuin wat strakker in te richten

Heb jij een mooie tuin bij je woning? In Nederland is dit zeker een luxe waar je optimaal van wilt profiteren. Hoewel we niet veel zonnige dagen kennen, spenderen wij Nederlanders nog steeds aardig veel tijd in hun voor- of achtertuin. Het is een verlengstuk van de woonkamer geworden. Daardoor is het zaak om deze leuk in te richten. Een van de meest populaire stijlen van een tuin is een strakke inrichting. Ben jij nieuwsgierig naar hoe jij ook zo’n stijl creëert? Neem dan deze blog goed door, want je leert hier over enkele manieren om dit voor elkaar te krijgen.
 

Verbind de binnenkant van je huis met je tuin

De eerste manier om je tuin wat strakker in te richten is door de binnenkant van je huis met je tuin te verbinden. Dit zorgt namelijk voor een soepele transitie waarbij je huis een mooie overgang krijgt van binnen naar buiten. Daarbij helpt het om ook een strak raam- en deurwerk te hebben met bijvoorbeeld aluminium kozijnen van https://aluprof.com/nl. De buitenkant van je huis heeft namelijk direct effect op de sfeer van je tuin en op deze manier vormt het een prachtig, strak geheel.
 

Kies voor tegels die wat groter zijn

Een perfecte manier om te zorgen voor de strakke, moderne look is door te kiezen voor tegels die wat groter zijn. Deze zorgen er namelijk voor dat ook op de grond je tuin er wat opgeruimder en strakker uit ziet. Daarbij kun je uit allerlei materialen kiezen. Een kleur als antraciet is daarbij een uitstekende keuze. Deze vormt namelijk een mooi contrast met de rest van de inrichting van je tuin. Ook geven moderne tegels een eigentijdse uitstraling aan je tuin. Dit is dan ook zeker een leuke bonus die grote tegels aan je tuin kunnen geven.
 

Ga voor donkere kleuren

De derde manier om je tuin wat strakker te maken, is door voor donkere kleuren te kiezen. De meeste mensen richten namelijk hun tuin in met wat meer neutrale kleuren. Denk dan met name aan grijs of lichtbruin. Deze kleuren zijn helaas wat saai, waardoor ze niet zo goed zijn voor een tuin die een wat strakkere stijl moet hebben. Lichte kleuren zijn echter ook geen goed idee doordat je bijvoorbeeld tuinmeubels van deze kleur wat sneller schoon moet maken. Kies daarom voor trendy, donkere kleuren als donkergrijs of zelfs zwart. Op deze manier krijg je wat extra contrast, wat bijdraagt aan die perfecte, moderne tuinstijl.
 

De tuinmeubels maken het verschil

Tot slot is het zaak om voor eigentijdse tuinmeubels te kiezen. Daarbij heb je erg veel keuze! Moderne, trendy tuinmeubels hebben vaak een hoekige vorm die je tuin meteen een strakkere look geeft. Ook robuustere tafels, stoelen en banken van steigerhout passen daar goed bij. Combineer dit met accessoires in dezelfde, strakke stijl. Ga daarnaast voor rechte borders met grind en enkele, gemakkelijk te onderhouden planten. Op deze manier ben je verzekerd van een sfeervol, modern en strak design en wordt jouw tuin een heerlijk plekje om te vertoeven!

Adv. Bol.com Gardena