Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Snoeien in mei: De Japanse sierkers

Mei maand snoei maand? Ja zeker! In mei zijn er een aantal planten en bomen net uitgebloeid, waardoor dit het perfecte moment is om ze te snoeien. In de video van vandaag laat Jurgen je zien hoe je de Japanse sierkers mooi terug knipt. 
 

Japanse kers of prunus snoeien

De prachtige prunus die je in de video ziet, heeft 2 a 3 weken geweldig mooi gebloeid, en dat betekent dat het nu het moment is om te snoeien. Waarom moet dit zo snel? Dan geef je hem zo lang mogelijk de tijd om te herstellen in het volgende groei seizoen. Voor de beste resultaten!
 

Hoe ga je te werk met het snoeien van de sierkers?

Hoewel de uitstraling sierlijk en speciaal is, behandel je de prunus gewoon als een boom tijdens de snoei. Houd altijd in gedachten dat je het model wilt behouden, dus dat je niet lukraak kunt gaan knippen. Waar moet je nog meer op letten? En hoe zie je of je ergens kunt gaan knippen? Bekijk de onderstaande video voor tips van Jurgen!


 

Veel succes met de mei-maand snoei-maand!

Deze maand staat dus in het teken van belangrijke snoei klussen. Om je hierbij op weg te helpen zullen wij meer video's delen, waardoor je doelgericht aan de slag kunt en concrete voorbeelden hebt. Zo geniet je ieder jaar weer van een prachtige nieuwe bloei én geniet je zelf van een hele actieve maand in de tuin!

Adv. Bol.com Gardena