Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Educatieve kinderfilmpjes

Als ouders heb je de grote verantwoordelijkheid je kinderen zo veel mogelijk bij te brengen. Deze kennis beperkt zich niet alleen tot het aanleren van hun normen en waarden en wat goed is en wat niet, maar het is zeker ook van belang dat je ze zo veel mogelijk informatie over gevarieerde onderwerpen meegeeft zodat ze hun algemene kennis kunnen verbreden. 

Een onderwerp waar je bijvoorbeeld je kind veel over kunt leren is de natuur met al haar mooie bloemen en planten. Ook zijn er online veel verschillende educatieve kinderfilmpjes te vinden die jou hier een handje bij kunnen helpen. Zo zijn er veel verschillende educatieve filmpjes voor kinderen online te vinden waar bij ze op een speelse manier nieuwe kennis kunnen vergaren over een onderwerp.Filmpjes waarin verschillende bloem- en plant soorten worden besproken. Of filmpjes die uitlegt waarom het belangrijk is om 'lief te zijn voor de natuur'. 

Wat ook helemaal hip en happening is op het gebied van educatieve filmpjes voor kids momenteel zijn de filmpjes van Brandweerman Sam. Sam neemt je mee in zijn wereld als brandweerman en beleeft veel spannende avonturen. 

Maar om even terug te komen op bloemen, planten en de natuur. Het is enorm belangrijk om je kinderen veel over de natuur en alles wat daar bij hoort aan te leren. We leven in een tijd waarin kinderen meer tijd spenderen achter hun computer en tablet dan dat ze buiten spelen. Een educatieve vakantie Andalusië of zelfs naar een exotisch oord als Medellin Colombia, hoewel heel geschikt voor kinderen, maakt in de praktijk vaak plaats voor een studie op de tablet.

Dit hoeft niet perse iets slechts te zijn wanneer je de situatie gebruikt om er toch het beste van te maken. Kinderen verbieden te veel tijd op de tablets door te brengen zal niet helpen, daardoor willen ze het alleen maar meer. Dus waarom ga je hier niet in mee en probeer je niet het volgende. Op hun computer of tablet kunnen ze door middel van het kijken naar educatieve natuurfilmpjes veel kennis over de natuur op doen en zullen ze door de vergaarde kennis uiteindelijk ook meer zin krijgen om de natuur in te gaan om zo hun kennis te testen. Zo creëer je een win-win situatie: De tablet wordt voor educatieve doeleinden gebruikt en de vergaarde kennis wordt buiten, in de natuur getest. 

Bospas


Je kunt er ook een actief spelletje van maken. Er zijn filmpjes online die speciaal zijn gemaakt om kinderen de verschillende planten en bloemensoorten te laten zien. Je kids kunnen deze filmpjes kijken en je kunt dan de dag er na samen naar het bos gaan om deze bloemen en planten te spotten. Zo kunnen de kinderen de kennis die ze hebben opgedaan via de educatieve filmpjes ook in het echt, in de natuur toepassen. Het moment van herkenning wanneer ze bijvoorbeeld een azalea in het echt zien zal ze veel voldoening geven. 

Eenmaal terug thuis gekomen kun je ook een plant en bloemdagboek maken waarbij je samen met je kids noteert welke bloemen en planten ze kennen en welke ze die dag in de natuur hebben gezien. En wanneer je kinderen heerlijk aan het kletsen zijn kan jij er een heerlijk glas pinot noir bij pakken die heerlijk gekoeld is door je eigen wijnkast. Zo is het voor iedereen een fijne dag!

Adv. Bol.com Gardena