Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Dé interieurtrends van het najaar 2021

Buiten wordt het kouder en de dagen worden korter, de winter komt eraan. Dit betekent dat het weer tijd wordt om in de interieurtrends van deze winter te duiken. 

 

Donkere kleuren

Eerder werd een donker interieur gezien als kil en hard maar inmiddels accepteren we het donkere interieur als sfeer. Je kunt voor zwart kiezen als je all the way gaat, maar ook voor bijvoorbeeld donkerblauw of paars. Door een paar lichtere accessoires te plaatsen in het donkere interieur krijgt de ruimte contrast.  

 

Vervaagde kleuren

Als het donkere interieur toch niet wat voor jou is, kun je ook kiezen voor vervaagde kleuren. Eerder kwamen we veel witte interieurs tegen, dat is inmiddels helemaal veranderd. Denk bij vervaagde kleuren aan verwassen groen en lichtgrijs. Ook warme kleuren als terracotta en bordeaux rood doen het goed. Als het maar aards is. 

 

Opvallende verlichting

Met opvallende verlichting bedoelen we geen groot licht maar de lamp zelf die opvallend is. De tijd dat verlichting puur praktisch was, is voorbij. Inmiddels gebruiken we lampen als extra accessoire, en krijgt het interieur meer extra sfeer door verschillende lichtbronnen. Een extra licht- en warmtebron in de vorm van een houtkachel is ook trending. Bijvoorbeeld de gezellige Altech Vision

 

Duurzaam

De nadruk werd begin dit jaar vooral gelegd op een duurzaam interieur. Dat is nu niet anders. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame items in hun interieur. Meubels die bijvoorbeeld gemaakt zijn van gerecycled materiaal of tijdloze meubels en accessoires.

 

Zachte stoffen

Kussentjes, dekentjes en vloerkleden zijn helemaal in. Dit komt door de gezelligheid die de zachte stoffen met zich mee brengen. Vooral stoffen als teddy, velvet en wol zijn weer in.

 

Donker hout

Voorheen was eikenhout in, nu is dat donkerkleurig hout. Houten vazen, beeldjes en salontafels. Het donkere hout geeft een chique look met een warme tint. Het donkere hout is ook prachtig te combineren in een cinewall. Een cinewall is een wand waar een gashaard of elektrische haard in staat met daarboven een televisie. Cinewall met tv kopen? Kies voor een donkerhouten meubel. 

 

Droogbloemen

Droogbloemen zijn in opmars, en dat is logisch. Droogbloemen kunnen tussen één tot drie jaar goed blijven staan. Droogbloemen geven kleur en persoonlijke sfeer. Stel het boeket samen in de kleuren van je interieur. 

 

Opvallend behang

Maak van de muur een eyecatcher. De perfecte manier om persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur is een opvallend behangetje. Je creëert een gewaagde look en je maakt een statement van je muur.