Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Dakdekker

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van uw huis. Het beschermt u namelijk tegen allerlei weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk goed voor uw dak te zorgen. Is het dak aan vervanging toe? Dan heeft u hiervoor een dakdekker nodig. Er zijn verschillende soorten daken, die van verschillende materialen gemaakt zijn. Afhankelijk van wat voor dak u heeft, waar u woont en hoe oud uw huis is kunnen de kosten verschillen. Lees u dus in over de mogelijkheden alvorens u een beslissing maakt.
 

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker maakt gebruik van verschillende technieken en materialen om ervoor te zorgen dat uw dak waterdicht is en ook stevig genoeg is. Door gebruik te maken van verschillende materialen kan het dak ook brandvrij gemaakt worden. Een goede dakdekker voldoet aan uw wensen, denkt met u mee en levert vakwerk. Lees verder voor meer informatie over de verschillende soorten materialen voor uw dak en bespreek met uw dakdekker wat de beste keuze voor u is.
 

Verschillende soorten daken

Afhankelijk van de grootte en de vorm van uw dak kunnen dakdekkers andere tarieven vragen. Het dekken van een hellend dak zal bijvoorbeeld meer kosten dan het dekken van een plat dak. Veel dakdekkers vragen bepaalde bedragen per m2 en dus zal u natuurlijk meer moeten betalen als u een groter dak wilt laten dekken.

Aan het vervangen van een dak zitten vele voordelen, maar zeker ook een paar nadelen:
 

Voordelen

Uw woning zal er van de buitenkant een stuk mooier uit gaan zien. Vaak is deze klus éénmalig, aangezien de meeste dakbedekking een flinke levensduur heeft. Een nieuw dak beschermt u ook tegen weer en wind en het vervangen van een dak biedt veel nieuwe mogelijkheden voor het aanpassen van uw dak aan uw wensen. Kiest u voor een groen dak of misschien isolatie? Daarvoor kunt u bij de gemeente soms subsidie aanvragen.
 

Nadelen

Nadelen aan het vervangen van een dak zijn er zeker ook. Eén van de belangrijkste nadelen is natuurlijk de prijs, want het vervangen of opknappen van een dak kost nogal wat. Het vervangen van een dak kunt u sowieso moeilijk zelf doen, dus het inhuren van ervaren vaklieden is een must. Ook veroorzaken dakwerkzaamheden vaak overlast voor u en buren. Soms duurt het wel een week totdat het dak vervangen is, uw huis zal helemaal in de steigers worden gezet en constant omgeven worden door vakmensen.
 

Verschillende soorten materialen

Wanneer uw dak aan vervanging of renovatie toe is kunt u kiezen uit veel verschillende materialen. Hier vindt u een overzicht van de populairste opties:
 

  • Dakpannen, van klei of beton
  • Leien, eigenlijk dakpannen van natuursteen
  • Riet
  • Metaal
  • Groendak
  • Bitumen of EPDM
  • Kunststof
     

Hoeveel kost een dakdekker?

De kosten van een dakdekker zullen grotendeels afhangen van voor welk materiaal u kiest. Daarnaast verschillen de prijzen wat tussen verschillende bedrijven. Hier vindt u een handig overzicht van verschillende materialen, hun levensduur en hoeveel u er waarschijnlijk voor zult betalen.
 

Soort dakbedekking hellend dak

Levensduur

Prijs per m2

Betondakpannen

25 – 35 jaar

€25 – €75

Kunstleien

25 – 35 jaar

€60 – €70

Riet

40 – 50 jaar

€75 – €125

Kleidakpannen

50 – 60 jaar

€45 – €85

Aluminium

50 – 60 jaar

€60 – €80

Groendak

60 – 75 jaar

€40 – €70

Koper

80 – 100 jaar

€105 – €125

Natuurleien

80 – 100 jaar

€105 – €115

Zink

100 – 120 jaar

€75 – €95

     

Soort dakbedekking plat dak

   

Kunststof

25 – 35 jaar

€40 – €60

Bitumen

25 – 35 jaar

€30 – €50

EPDM

40 – 50 jaar

€35 – €60

Groendak

60 – 75 jaar

€40 – €70

 
Adv. Bol.com Gardena