Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Gros vrouwen verwacht geen valentijnscadeau

10 februari 2012
Gros vrouwen verwacht geen valentijnscadeau

Verreweg de meeste Nederlandse vrouwen verwachten geen bloemen of een ander valentijnscadeau te krijgen, blijkt uit BBH-onderzoek. De roos blijft wel met afstand de eerste bloemkeus.

Van de vrouwen met een partner verwacht 22% een cadeau voor Valentijn van die partner te krijgen. Aan de andere kant is 35% van plan om zelf wél een cadeau te geven. Van de alleenstaande vrouwen verwacht slechts 8% een geschenk, blijkt uit het 'Nationaal Valentijnsonderzoek' onder Nederlandse vrouwen dat BBH heeft laten uitvoeren.

Meest sensuele bloemen

De roos wordt door 41% van de Nederlandse vrouwen genoemd als de 'meest sensuele bloem'. Daarna volgen de orchidee (18%), lelie (6%), freesia (5%), iris en anemoon (3%), en tulp, gerbera, dahlia en zonnebloem (alle 2%).

Ultieme bloemendroom

Marktonderzoeksbureau RuigRok | NetPanel vroeg de 1.541 vrouwen ook naar hun ultieme bloemendroom op Valentijnsdag. Daarvan koos 16% voor een bed bedekt met bloemen en 15% voor een bad vol rozenblaadjes. Daarnaast droomt 8% van een huwelijksaanzoek temidden van 'duizend dwarrelende bloemenblaadjes'.

Bron: Bloem en Blad