Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Woontrends voor 2019: planten!

Yes! Ook in 2019 kun je je huis weer vullen met de groenste, meest rustgevende en stress-verlagende kamerplanten. En dat hoeft niet volgens een plan te gaan.

Ruimte

In de tuin krijgt de natuur in 2019 alle ruimte. Laat de strakke lijnen los en ga eens experimenteren met andere planten, richt een hoekje in voor groenteplanten en wijs plekken aan waar de planten hun gang kunnen gaan. Wie weet wat de tuin tevoorschijn tovert.

Verbinding

Deze trend kun je ook doortrekken in huis: stroomlijn het interieur met de tuin, door je vrij te voelen meer planten te plaatsen. Plant de potten in de kleurtrends van 2019 zoals okergeel en terra peach. Combineer cactussen van verschillende groottes in terracotta potten en plaats ze in de badkamer en de slaapkamer. Voor een wild effect kun je klimplanten langs je kozijnen laten klimmen. Ja, gewoon binnen, waarom niet?

Rust

De planten zorgen niet alleen voor meer kleur, maar planten werken ook rustgevend. Haal een scindapsis in huis om de lucht te zuiveren. De Aloe Vera kan je zelfs helpen beter te slapen. Planten verschenen al eerder als prints op onder andere posters en kussenhoezen, deze kun je combineren met vintage kleden. Deze blijven populair volgens de woontrends in 2019!

Duurzaamheid

We worden ons steeds bewuster van het milieu en het belang van duurzaamheid. Duurzame meubelen en accessoires zijn daarom eigenlijk onmisbaar in huis. Met een plant zit je natuurlijk al goed, maar denk ook eens aan:

  • kussens van linnen
  • wollen vloerkleden
  • bloempotten van bamboe

Kijk ook uit naar gerecyclede materialen of sla je slag op marktplaats. En wat de tuin betreft, kun je ook hier weer voor duurzaam gaan: zo zijn Vironwood tuinmeubelen gemaakt van recyclebaar kunststof en hebben een prachtige houten uitstraling. 2019, kom maar op!

Adv. Bol.com Gardena