Vind jouw tuincentrum

Gros vrouwen verwacht geen valentijnscadeau

Verreweg de meeste Nederlandse vrouwen verwachten geen bloemen of een ander valentijnscadeau te krijgen, blijkt uit BBH-onderzoek. De roos blijft wel met afstand de eerste bloemkeus.

Van de vrouwen met een partner verwacht 22% een cadeau voor Valentijn van die partner te krijgen. Aan de andere kant is 35% van plan om zelf wél een cadeau te geven. Van de alleenstaande vrouwen verwacht slechts 8% een geschenk, blijkt uit het 'Nationaal Valentijnsonderzoek' onder Nederlandse vrouwen dat BBH heeft laten uitvoeren.

Meest sensuele bloemen

De roos wordt door 41% van de Nederlandse vrouwen genoemd als de 'meest sensuele bloem'. Daarna volgen de orchidee (18%), lelie (6%), freesia (5%), iris en anemoon (3%), en tulp, gerbera, dahlia en zonnebloem (alle 2%).

Ultieme bloemendroom

Marktonderzoeksbureau RuigRok | NetPanel vroeg de 1.541 vrouwen ook naar hun ultieme bloemendroom op Valentijnsdag. Daarvan koos 16% voor een bed bedekt met bloemen en 15% voor een bad vol rozenblaadjes. Daarnaast droomt 8% van een huwelijksaanzoek temidden van 'duizend dwarrelende bloemenblaadjes'.

Bron: Bloem en Blad