Vind jouw tuincentrum

Zomer in eigen tuin

Heerlijk is het om te genieten in je eigen achtertuin. Vooral als die in de sfeer van ‘ver weg’ is aangelegd.
Dit jaar is de Maroccan Garden een heuse tuintrend. Een exotische tuin waarin je op zwoele avonden kan wegdromen. Met vaste banken, veel stucwerk, zachte kussens en vooral veel groen in de vorm van geurige kruiden en planten.


Zo past een laurierboompje op stam helemaal in deze trend. En wat te denken van munt. En dan niet gewoon de gewone, maar liefst de pepermunt-munt, buddleyamunt, gele of bonte munt. Alles voor een lekker kopje thee. Want ook dat is exotisch, in plaats van naar alcohol te grijpen geniet je op een warme avond in de Maroccan Garden van een fris kopje muntthee, apart en heerlijk verfrissend.Deze trendy tuin vraagt om gezelligheid en mocht de zomer wat tegenvallen dan zorgt de terrasheater ervoor dat het toch warm en knus blijft. Warm rood, okergeel en helder groen; zonnige kleuren, daar vraagt deze trend om. Dat mag want door alles in één stijl te houden én veel planten te gebruiken heerst er voldoende rust. Vrolijke kleden en kleurig servies zijn lekker decoratief en superhandig, want door de vele losse attributen is de tuin voor iedere feestelijkheid met een paar simpele handgrepen om te toveren. Zo krijgt het kinderfeestje of romantische diner voor twee al snel een eigen sfeer.

Nog even een praktische tip. Maak de obligate pergola stevig, zodat hij niet alleen schaduw geeft maar ook een schommel kan dragen of als extra zitplaats dient door er een hangstoel in te hangen.

Robuust, rustgevend en royaal, zo doen we dat in de Maroccan Garden.