Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zó maak je een origineel boeket met de alstroemeria

Afgelopen week tipten we de alstroemeria al in het rijtje met witte bloemen. Vandaag breiden we de mogelijkheden met deze ware vriendschapsboem nog iets uit.  We geven je namelijk inspiratie om een waar kunstboeket te maken!We gaan een boeket maken met verschillende hoogtes, met de alstroemeria als stralend middelpunt.

Alstroemeria

Wat heb je nodig?

  • alstroemeria
  • Anigozanthos takken, ook Kangoeroepoot genoemd

  • Leucadendron

  • Rode rozen

De alstroemeria als stralend middelpunt

Met dit boeket gaan we de hoogte in, dus zorg voor een stevige vaas. Zorg dat de anigozanthos takken zo lang mogelijk zijn en zet deze rechtop. De laag eronder wordt een flinke bos alstroemeria, in een fris kleurtje. Voor het boeket op de foto hebben wijn voor oranje en geel gekozen. Daarna volgt een laag leucadendrom en de rode rozen sluiten het geheel af. Boeket met de Alstroemeria inspiratie

Too much, zo'n bonte verzameling?

Nee hoor! Je kunt het geheel een beetje temmen door het qua kleuren goed af te stemmen. De bloemen in onze beschrijving hebben allemaal een dieprode basis, waar alleen de alstroemeria tussenuit springt. 

Plaats jouw boeket op een voetstuk!

Waar zet je zo'n kunstwerk nou eigenlijk neer? In principe kunnen bloemen naturlijk overal, maar voor een boeket zoals deze is ruimte een belangrijke factor. Denk aan een opgeruimde eettafel, het tafeltje in de hal óf als statement piece op het dressoir.

Veel plezier met (het geven van) dit kunstwerk!

Adv. Bol.com Gardena