Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

De mogelijkheden van tuintegels voor jouw terras

Lisa Garden op 07-11-2019

Nieuwe tegels leggen geeft je tuin een geheel andere uitstraling. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over het soort tegels waarnaar je op zoek bent. Ga je voor strakke keramische tegels of kies je liever voor robuuste natuurstenen tuintegels? Wij geven je een overzicht van tegels die in jouw tuin of op jouw balkon niet zullen misstaan.

Breng karakter aan in je tuin met de trommelstenen van Excluton

‘Trommelstenen’, misschien heb je er al wel eerder van gehoord. Maar wat houdt het precies in als tuintegels worden getrommeld? Trommelen wordt ook wel glijdend slijpen genoemd. De steen wordt bewerkt in een roterende trommel met water en slijpmiddel. Door het schuren verdwijnen scherpe, uitstekende delen. Het trommelen geeft de tegels bovendien een verouderd uiterlijk. De Excluton Abbeystones hebben eenzelfde doorleefde uitstraling. De tegels passen perfect in een tuin met een landelijk, klassiek thema. Enkele voordelen van trommelstenen:

  • getrommelde bestrating is maatvast en heeft een hoge kwaliteit;
  • de tegels hebben een natuurlijke uitstraling, waardoor ze ideaal zijn voor een sfeervolle, authentieke tuin;
  • trommelstenen hebben een onderhoudsvriendelijk karakter;
  • de tuintegels zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren.

Kies voor de strakke uitstraling van keramische tuintegels

Keramische tegels worden gemaakt van klei dat wordt gebakken en geglazuurd om stevige tegels te creëren die beschermd zijn tegen weersinvloeden. De tegels hebben een strakke uitstraling en zijn duurzaam, omdat ze heel lang meegaan. Keramiek is bovendien recyclebaar, waardoor je gelijk je steentje bijdraagt aan een beter klimaat. Daarnaast hebben keramische tuintegels nauwelijks onderhoud nodig. Algen en andere vormen van aanslag hechten zich namelijk niet snel aan deze tegels. Ook nemen ze weinig vocht op en behouden daardoor hun kleur.

Leg gemakkelijk houten of keramische tegels op je balkon

Een balkonvloer vraagt natuurlijk ook om tegels van kwaliteit. Als je denkt dat de keuze in balkon tegels beperkt is, heb je het mis. Ga voor gemak door te kiezen voor rubbertegels of kliktegels, die je binnen mum van tijd op je terras hebt gelegd. Ook vlonderplanken doen het gegarandeerd goed op je balkon. Het is raadzaam om bij het leggen onderliggers te gebruiken, zodat de planken blijven liggen en water kan wegstromen tijdens een regenbui. Wist je dat je bovendien ook prima keramische tegels op je balkon kunt leggen? Combineer de tuintegels van Excluton met keramische tegels voor binnen om een doorlopend effect te creëren.

Adv. Bol.com Gardena