Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Vuurwerk koopt u bij de volgende tuincentra!

Mening mannen-, jongens- en soms ook vrouwenhart maakt een sprongetje bij de gedachte dat de jaarwisseling voor de deur staat. Naast (veel) oliebollen en (teveel) champagne betekent dit namelijk vuurwerk! Met een hoop gebulder en kleurrijke schouwspelen worden de boze geesten van dit jaar weggedreven en kan iedereen 2015 vol goede moed en goede voornemens beginnen.

Knalvuurwerk en siervuurwerk

Vuurwerk is simpelweg onder te verdelen in twee categorieën: knalvuurwerk en siervuurwerk. Er is ook siervuurwerk dat knalt en knalvuurwerk dat siert, maar de boventoon wordt door één van de twee gevoerd. Bij tuincentra zoals Intratuin, de BoerenBond, Welkoop, Rebel, Overvecht Tuinwereld kunt u terecht voor al uw knallers, potten, pijlen, romeinse kaarsen en pakketten. 

Ieder jaar gaan de vuurwerkspecialisten weer voor u op pad om het mooiste en gaafste vuurwerk aan te kunnen bieden. Zij zoeken de grens op, maar blijven uiteraard binnen het legale vuurwerk wat in Nederland verkocht mag worden. U hoeft dus niet naar het buitenland om op te vallen met uniek vuurwerk en de hardste knallen. 

Drie categorieën vuurwerk

De minimumleeftijd waarop vuurwerk gekocht mag worden is afhankelijk van het soort vuurwerk. Om het overzichtelijk te maken, zijn er drie categorieën:

  1. Categorie vanaf twaalf jaar, gebruik in besloten ruimte, weinig gevaar, bijna geen geluid;
  2. Categorie vanaf zestien jaar, gebruik buitenshuis in een afgebakende plaats, weinig gevaar, laag geluidsniveau;
  3. Categorie vanaf achttien jaar, gebruik buitenshuis in een grote open ruimte, middelmatig gevaar, geluidsniveau niet schadelijk voor uw gezondheid. 

Vuurwerkaanbiedingen bij diverse tuincentra in Nederland

Vuurwerk bestellen bij tuincentrum Intratuin
Naast goed vuurwerk, houden Nederlanders ook van goede acties! Daarom verwennen uw tuincentra u weer met kortingen en extra’s. Als u voor 28 december voor 25 euro of meer aan vuurwerk bestelt bij Intratuin, ontvangt u bij uw aankoop een gratis vuurwerkpakket tot wel 59,95 euro! Hoe meer vuurwerk u bestelt, hoe uitbundiger uw gratis vuurwerkpakket is. En dat is altijd mooi meegenomen, toch?

Vuurwerk bestellen bij tuincentrum BoerenBond
Bij BoerenBond krijgt u ook gratis vuurwerk als u vuurwerk bestelt in de voorverkoop. Er zien drie knallende vuurwerkactie mogelijk:

  • Bij een vuurwerkbesteding vanaf € 50,- ontvangt u € 5,- shoptegoed;
  • Bij een vuurwerkbesteding vanaf € 100,- ontvangt u € 20,- shoptegoed;
  • Bij een vuurwerkbesteding vanaf € 200,- ontvangt u € 50,- shoptegoed.

De voorverkoopactie bij BoerenBond loopt tot en met 28 december 2014.

Vuurwerk bestellen bij tuincentrum Welkoop 
Bij Welkoop ontvangt u korting op vuurwerk als u voor 28 december bestelt. Hoe hoger het bedrag, hoe meer korting u krijgt. Ook bij Welkoop zijn de vuurwerkaanbiedingen verdeelt in drie trappen:

  • Bij een vuurwerkbesteding van 30 tot 60 euro krijgt u 10%  korting;
  • Bij een vuurwerkbesteding van 60 tot 100 euro ontvangt u 15% korting;
  • Bij een vuurwerkbestelling vanaf 100 euro krijgt u maar liefst 20% korting. 

Een echte Rebel bestelt vuurwerk bij Tuincentrum Rebel!
Rebel verrast de vuurwerkliefhebbers met gratis vuurwerk. Ook hier geldt: hoe hoger het bedrag van de bestelling, hoe meer vuurwerk u gratis in ontvangst mag nemen. 

Online vuurwerk bestellen bij Vuurwerkplanet.nl
Bij Vuurwerkplanet (met onder andere tuincentrum Tiel en tuincentrum Overvecht als dealer en afhaalpunt) bestelt u veilig en gemakkelijk vuurwerk online. In het brede assortiment vindt u kwaliteitsvuurwerk voor elk wat wils. Van cakeboxen tot knalvuurwerk en van vuurpijlen tot romeinse kaarsen. De merknamen Explosive Thunder, Spooky en Trigger deal geven u al een idee van de sfeer van het vuurwerk. Bekijk nu snel alle vuurwerkaanbieding van Vuurwerkplanet. 

Vanaf wanneer mag vuurwerk worden afgestoken?

Niet iedereen is gediend van het gebulder van vuurwerk. Daarom mogen particulieren alleen nog op oudejaarsavond tussen 18.00 en 02.00 uur vuurwerk afsteken. In die periode zijn de winkels gesloten en hoeven niet veel mensen per se naar buiten. En wie vuurwerk wil afsteken, heeft daarvoor nog voldoende tijd. Eerder mochten particulieren vuurwerk op 31 december vanaf 10.00 uur in de ochtend afsteken. Wilt u toch stiekem eerder vuurwerk afsteken? Dan riskeert u een fikse bekeuring!

U mag niet meer dan 25 kilo vuurwerk kopen en in huis bewaren. Op deze manier knalt niet de hele straat uit elkaar, mocht er brand uitbreken in uw woning. Alle vuurwerkregels zijn te vinden in het vuurwerkbesluit.

Wees verstandig en doe voorzichtig met vuurwerk

Natuurlijk kan vuurwerk fantastisch zijn, maar houd het wel veilig! Elk jaar gebeuren er veel ongelukken rondom de jaarwisseling, met name veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik en illegaal vuurwerk. Daarom gaat al dit kruidgeweld gepaard met de nodige regels, maar ook logisch nadenken is gewenst. Dat is wat lastiger als er een aantal lege flessen champagne op tafel staan, maar daarom niet minder belangrijk. Dus geen vuurwerk in uw handen afsteken en ook een vuurwerkbril is een verstandige keuze.

Koop uw vuurwerk altijd bij vuurwerkwinkels met een verkoopvergunning, zoals eerder genoemde tuincentra, omdat dit vuurwerk voldoet aan de wettelijke eisen. U kunt een legale vuurwerkwinkel herkennen aan een bordje met de tekst: "Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden".

Nu u helemaal op de hoogte bent van vuurwerk en regels rest ons nog één ding: u een knallende, gezellige en feestelijke jaarwisseling wensen! 

Vuurwerk stock foto

 

Let's get social

Meer van dit soort tips ontvangen? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief en ontvang leuke tuintips en tuinartikelen maandelijks in uw mailbox! Uiteraard kunt u ons ook volgen op Facebook, Google+ of Twitter!


Tot snel, op Tuincentrum Overzicht.nl

Adv. Bol.com Gardena