Vind jouw tuincentrum

Op naar de Keukenhof

Een park tot ver over onze grenzen beroemd, zodat vooral de buitenlandse toeristen de weg ernaar weten te vinden. Dat was wel te merken tijdens mijn bezoek aan de Keukenhof. Het Oh en ah in allerlei talen begeleidde mijn wandeling, terwijl het genieten op de binnen en buitenlandse gezichten stond af te lezen. Dat de Keukenhof ideaal is voor een bijzonder dagje uit met het hele gezin, is allang bekend. Maar wist u dat ook de enthousiaste tuinier volop aan zijn trekken komt. Op de Keukenhof vind je namelijk volop inspiratie met praktisch uitvoerbare ideeën voor eigen huis en tuin. Een ideale combinatie van nuttig met aangenaam; praktische inspiratie voor de eigen tuin, adembenemende bloemenpracht, attracties voor de kinderen, informatie over bloemen en planten en echte Hollandse gezelligheid. De Keukenhof heeft het allemaal!

Op de Keukenhof kunt u zien hoe bloembollen eenvoudig te combineren zijn met heesters en vaste planten als geraniums. maar ook zijn prachtige tuinen te creëren met planten als viooltjes, vergeet-mij-nietjes, muurbloemen en lavendel. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de laatste kleurentrends. Houdt u van makkelijk? Er zijn bloembollen die ‘verwilderen’ en elk jaar opnieuw bloeien. Ideaal om het gazon te veranderen in een kleurrijke bloemenweide.

Bollen kunnen heerlijk geuren en als er zo massaal met bolgewassen gewerkt wordt is het net of je de hele dag in een dure parfumeriezaak loopt, verrukkelijk. Dat tuinieren met bollen het tuinseizoen met maanden verlengt blijkt op de Keukenhof maar weer eens. Staat de voortuin zomers vol vaste planten, in het voorjaar zijn de hagen kaal en is de achtertuin enkel groen. Ach ja, zonder bollen is de tuin tot eind april niet erg aantrekkelijk.

Plant bollen in de tuin, dan begint de bloei met winterakonieten en sneeuwklokjes in februari, krokussen in maart en narcisjes, blauwe druifjes, vogelmelk, daslook, hyacintjes en tulpen en nog veel meer soorten in april en mei. Kijk nu naar dat moois en noteer hun namen voor planten in het najaar. www.keukenhof.nl