Vind jouw tuincentrum

Gek op groen - Groen Geluk

De lente begint, alles wordt weer groen… Het grote genieten kan weer beginnen! Bloemen en planten hebben een positieve invloed op ons en maken gelukkig in de breedste zin van het woord. Het is daarom goed om niet alleen in de tuin aan de slag te zijn maar ook in huis mag een dosis groen niet ontbreken.

Positieve prikkels

Een deprimerend en saai balkon of terras? Dat is nergens voor nodig! In het voorjaar zijn er volop lentebloeiers verkrijgbaar waarmee je in een handomdraai kleur een fleur aanbrengt. Violen, narcissen, primula’s bezorgen je bovendien ook zelf een vrolijke lentebui door hun energieke kleuren! Het interieur geef je eenvoudig een energieboost door te kiezen voor geurende kamerplanten als Gardenia’s of hyacinten. Het hele huis ruikt naar zoet geluk!

Klavertje vier

Een van de meest bekende geluksbrengers is het klavertje. Het ‘normale’ klavertje heeft drie blaadjes en komt in veel weiden en gazons voor. Klavertje vier is een heel ander verhaal. De kans dat je die tegenkomt is ongeveer één op tienduizend… Je hebt dus wel heel veel geluk nodig om ‘em te vinden! Voor in huis is Oxalis een suggestie. De plant wordt ook wel Geluksklaver genoemd en heeft witte bloemetjes. De blaadjes van Oxalis zijn donker van kleur en hebben de vorm van een driehoek.

Gelukslot

Breng je in maart of april een bezoekje aan een ‘Gek op Groen’-tuincentrum, dan maak je kans op familievakantie naar Oostenrijk, een land met een indrukwekkend groen landschap! Bij elke € 10,- aan planten krijg je een kanslot met daarop een unieke code. Vul deze code in op www.gekopgroen.nl en je dingt automatisch mee naar deze prijs! Op de website vind je tevens een overzicht van deelnemende tuincentra.

Kijk voor meer inspiratie en deelnemende tuincentra op www.gekopgroen.nl.