Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo maak jij je huis kerstproof: 3 tips

Hoewel je nu waarschijnlijk nog heerlijk aan het nagenieten bent van de zomer, spookt het misschien al wel door je achterhoofd: Kerst is in aantocht! Nog even wachten en de boom mag weer worden opgetuigd, kerstliedjes mogen weer keihard worden meegezongen en er moet weer worden nagedacht over het kerstdiner… Hoe bereid jij je voor op Kerst, zodat jij de feestdagen zo meteen zorgeloos tegemoet gaat?

1. Koop een kerstboom

Kerst kan natuurlijk niet beginnen zonder kerstboom. En is een kerstboom kopen eigenlijk ook niet het leukste wat er is? Of je nu gaat voor een echte kerstboom met authentieke dennengeur of een kunstboom die je ieder jaar weer heel makkelijk uit de kast tovert: met de juiste versiering ben jij verzekerd van een stralende Kerst. Hoe zorg jij ervoor dat jouw kerstboom er dit jaar uitspringt?

  • Kies een kleurenthema dat je niet alleen in de kerstboomdecoratie, maar ook in de versiering van de rest van je huis terug laat komen. Ga bijvoorbeeld voor koude tinten, zoals blauw, zilver en wit. Of kies juist voor warme kleuren, zoals rood, bruin en goud;
  • Hang eerst de lampjes in de boom, daarna de slingers en dan pas de ballen en andere versieringen. Het is heel lastig om de lampjes en slingers in je boom te passen als er al ballen en decoraties in hangen;
  • Hang je ballen diep in de boom. Zo oogt je kerstboom veel voller en creëer je een gaaf 3D-effect;
  • Durf te combineren! Wissel traditionele kerstballen af met eyecatchers, zoals felgekleurde kersthangers, strikken of ballen van vilt. Het is ook leuk om snoepjes in de boom te hangen.

Kerstbomen-almeerplant kunstkerstbomen-almeerplant

2. Maak je eigen Lemax kerstdorp (compleet)!

Om de kerstsfeer helemaal compleet te maken, bouw je je eigen Lemax kerstdorp. Maak je keuze uit tal van Lemax kersthuisjes met ieder hun eigen verhaal en breid je dorp ieder jaar verder uit. De huisjes zijn ingedeeld op thema: waan je in het Victoriaanse Engeland in Caddington Village of beleef een avontuurlijke wintersportvakantie in het skidorp Vail Village.

Met de vrolijke kerstfiguren en accessoires geef je jouw miniatuurdorp het aanzien van een echt kerstdorp. Zo mogen de lantaarnpalen en boompjes natuurlijk niet ontbreken. Voeg ook mos, nepsneeuw en steentjes toe: op die manier laat je je dorp tot leven komen! Maar wist je dat het ook mogelijk is om je dorp echt tot leven te laten komen? De kersthuisjes uit de Sights & Sounds collectie bewegen niet alleen, maar maken ook nog eens geluid die je huis vullen met een gezellige kerstsfeer.

3. Bezoek een kerstmarkt om inspiratie op te doen

Wil je deze Kerst wat anders dan afgelopen jaren, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Bezoek dan dé kerstmarkt van Almere in tuincentrum Almeerplant. Hier vind je een ruim assortiment aan kunstkerstbomen, kerstverlichting en kerstversiering, allemaal onder één dak. Iedere ruimte is sfeervol verlicht met slingers, kerstballen, sterren, ijsberen en kerstkransen.

kerstmarkt-almeerplant

Laat je inspireren door de grote verscheidenheid aan kerstbomen: met en zonder knipperende lampjes, in dennengroen of sneeuwwit, rijkelijk versierd met strikken en cadeaus of klaar om door jou te worden opgetuigd. Beleef een gezellig dagje uit en verzamel ondertussen alles om jouw huis helemaal kerstproof mee te maken!

Adv. Bol.com Gardena