Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De mooiste hydrocultuur planten voor elke woonkamer

De meeste planten worden in potgrond geplaatst. Niet voor iedereen is de handen vies maken, planten verpotten weggelegd. Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar het wordt steeds populairder. We hebben het namelijk over hydrocultuur planten. Wat het is leggen en hoe het werkt we je allemaal uit.

Wat is hydrocultuur?

Er worden planten gekweekt op water, dit betekend dat ze met hun wortels in water kunnen staan in plaats van aarde. Deze op water gekweekte planten worden geplaatst in een bak met hydrokorrels. Deze korrels nemen het overtollige water op uit de wortels, zodat deze niet gaan rotten en stinken.

De planten zijn makkelijk in onderhoud. In je plantenpot wil je een watermeter hebben, deze geeft aan hoeveel water je plant nog heeft en of hij al weer wat vers water nodig heeft. Ook kan er extra hydrocultuur voeding worden toegediend, eens in de zoveel tijd zodat ze nog beter groeien.

Planten kweken op water

Voordelen van hydrocultuur planten

Hydrocultuur planten zijn super fijn als je zelf niet heel handig bent met het onderhouden van planten of juist heel vaak weg bent. Dit is omdat de planten minder vaak water nodig hebben dan planten in aarde. Hierbij is ook de hoeveelheid water en voeding duidelijk en goed toe te dienen door de watermeter

Ook zijn ze goed voor ouders met kinderen, omdat er geen aarde aan te pas komt. Ook doordat je bij deze planten goed kan zien hoeveel water ze nodig hebben, kan je langer van het groen genieten én is er minder kans op ongedierte.

Maak van je huis een urban jungle met hydrocultuur

Wil je graag planten kopen en ben je nu overtuigd om voor hydrocultuur te gaan, maar weet je niet welke planten ervoor geschikt zijn? Er zijn heel veel plantensoorten ook te koop als hydrocultuur plant. Denk hierbij aan de Dracaena, Kentia en Strelitzia. Let bij aankoop van deze planten er goed op dat je voor de hydrocultuur soort gaat, wanneer ze niet op water gekweekt zijn overleven ze het niet in het water.

Adv. Bol.com Gardena