Vind jouw tuincentrum

Woonplant van januari: Hedera

De Hedera trapt in januari af als eerste Woonplant van de Maand van 2011. De Hedera is een plant die zich vrijwillig laat leiden en vormen, in ruil voor slechts eenvoudige, regelmatige verzorging. Samen stabiel én creatief het nieuwe jaar in.

De robuuste Hedera is vooral bekend onder de noemer klimop. Een muurbloempje kun je hem echter niet noemen. Een muur van Hedera wordt het levende middelpunt van elke ruimte. Zijn prachtig gevormde bladeren zijn er in vele varianten, van geelbont met rode bladstelen tot een hartvormig geelgespikkeld groen blad.

Verbindende plant

In het romantische middeleeuwse verhaal van Tristan en Isolde groeit de Hedera op hun graven tegen de kerkmuur omhoog om zich boven het kerkdak met elkaar te verenigen. Dat is de Hedera bij uitstek: een verbindende plant, die zich aan je vastgrijpt voor eeuwige liefde, om nooit meer los te laten.

 

 

Maakt interieur uniek

De Hedera vormt zich om ieder mogelijk object of figuur. Zo maakt hij elk interieur uniek. Om de Hedera goed te verzorgen, willen ze een klein beetje licht om de tekening in de bladeren te behouden, één keer per week genoeg water om de aarde vochtig te houden en in de groeiperiode één keer per maand wat mest om nog gezonder en sterker door te groeien. 

‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland.