Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wietplanten geschikt voor het Nederlandse klimaat

Wanneer je besluit om wiet te kweken in je eigen tuin, zal je er rekening mee moeten houden dat je wietzaden geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Namelijk, niet alle wietzaden zijn geschikt om in de koude Hollandse bodem te steken. De planten zijn namelijk gevoelig voor hoeveelheid licht, de temperatuur, hoogte, neerslag en seizoensveranderingen. Hieronder vind je drie soorten die van het Nederlandse klimaat houden en daarom zeer eenvoudig te kweken zijn.
 

De basis: de levenscyclus van een wietplant

De levenscyclus van de marihuanaplant begint als een jonge zaailing. In deze periode is de plant zeer gevoelig voor de omgeving omdat de wortels nog niet stevig in de grond staan. Ze moeten beschermd worden tegen vorst en teveel aan vocht. Ook al is er in Nederland weinig sprake van nachtvorst, het is verstandiger om de eerste weken het plantje binnen te laten groeien totdat het sterk genoeg is. Vervolgens kun je ze overplanten naar buiten. Meestal rond eind april, begin mei.

Wanneer de temperaturen beginnen op te lopen en de dagen langer worden, gaan de planten de vegetatieve fase in. Hét moment dat de cannabisplant echt begint te groeien en groter wordt. Uiteraard zal je je planten moeten verzorgen en voorzien van voldoende water. Ook is het niet onverstandig om voor beschutting te zorgen bij harde wind.

Zodra de herfst nadert beginnen de planten aan hun bloeifase. In deze fase zijn ze minder gevoelig voor weersomstandigheden dan de zaailingen, maar vorst moet vermeden worden. Gelukkig komt dat in Nederland nauwelijks voor. Na deze fase kan er geoogst worden en eindigt de levenscyclus.
 

De beste zaden voor het Nederlandse klimaat

Wietplanten geven meestal de voorkeur aan warme temperaturen. Maar sommige soorten zijn sterk genoeg om de wat koelere klimaten aan te kunnen. Sterker nog, ze houden niet van extreme warmte en kunnen dus met gemak af en toe een periode van kou overleven.

Om je op weg te helpen bij het maken van een geschikte keus, volgt hier de Top 3 van wietzaden die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat.
 

Northern Lights

Northern Lights is een echte klassieker en staat hoog aangeschreven bij diegene die wietplanten met een hoog THC-gehalte willen kweken. Het zorgt voor een ontspannen en positief effect. Het grote voordeel van de sterke Northern Lights is dat ze eenvoudig te kweken zijn omdat ze goed bestand zijn tegen vocht, schimmels en ziektes. Deze indica dominante soort wordt doorgaans geoogst rond half oktober en geeft de voorkeur aan een klimaat dat niet te warm of te koud is. Northern Lights planten zijn snelle groeiers en bereiken een gemiddelde hoogte. Ze kunnen al geoogst worden na ca. 8 weken.
 

Blue Cheese

Deze smaakvolle Indica-dominante hybride komt oorspronkelijk uit Europa en staat bekend om haar vrolijke couchlock effect. Blue Cheese is niet alleen gemakkelijk te kweken, maar houdt ook van een koel klimaat. Ze heeft ook een kort groeiseizoen en kan al geoogst worden in september. Dit maakt de Blue Cheese tot een van de beste buitensoorten voor gebieden als Nederland.
 

White Widow

De beroemde White Widow vind je in elke Nederlandse coffeeshop. Deze THC-rijke soort is licht indica dominant en produceert een energieke en ontspannen high. Het duurt even voordat de White Widow bloeit (eind oktober), maar ze is vrij eenvoudig te kweken en kan goed tegen koudere temperaturen. White Widow staat bekend om haar enorme opbrengsten wanneer je buiten kweekt.
 

Meer informatie over buiten kweken?

Wil je meer weten hoe je wietplanten buiten kweekt? Op Weedseedsexpress vind je een handig stappenplan voor beginners. Lijkt het je leuk om een of meerdere wietplanten te kweken voor eigen gebruik? Kijk dan op de wietzaden shop van Weedseedsexpress.