Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wat te doen met een zieke plant

We voelen ons allemaal wel eens ziek, zwak en misselijk. Maar ook planten zitten wel eens in de lappenmand. Hoe herkent u een zieke plant, waar moet u op letten en hoe lapt u hem weer op?

Kwetsbaar

Ziektes hebben het bij planten voorzien op de zwakste exemplaren. Ongezonde planten of afstervende blaadjes zijn het meest kwetsbaar. Als u zorgt dat uw plant fit is, genoeg water en licht krijgt, niet te veel mest en een goede luchtvochtigheid, is de kans groter dat de ziekte aan hem voorbij gaat. Als ziektes eenmaal hun anker hebben uitgegooid, dan moet ook het gezonde deel van de plant eraan geloven. Haal dus regelmatig dorre en afstervende blaadjes weg.

Op uw hoede

Ziektes komen ergens vandaan. Ze waaien met de wind mee door het raam, ze wandelen mee op een snoeischaar of kleven aan uw handen als u in de tuin hebt gewerkt. Beetje schoon werken dus en uw plant leeft gezonder. Ook nieuwe planten zijn mogelijk dragers van ziektes. Inspecteer een nieuwe plant altijd goed op symptomen voordat u hem tussen uw andere planten neerzet. Is uw nieuwe plant ziek, behandel hem dan in afzondering. Pas als hij beter is, mag hij tussen de anderen staan.

Lees op Mooiwatplantendoen.nl wat u nog meer met een zieke plant kunt doen.

Adv. Bol.com Gardena