Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinmeubelen: welk materiaal kies ik?

De tuin is een plek waar je tot rust komt en waar je je thuis voelt. Niet voor niets wordt de tuin ook wel het ‘verlengstuk van de woonkamer’ genoemd. Terwijl je op koude winterdagen lekker op de bank ploft om een filmpje te kijken, breng je de lange zomeravonden het liefst in de tuin door op een comfortabele loungebank of tuinstoel. Hoe zorg je ervoor dat jouw tuin ook daadwerkelijk aan gaat voelen als thuis? Welke tuinmeubelen kies je en van wat voor materiaal? Wij geven je graag een overzicht van de meest populaire materialen en voorzien je van tips om zelf een keuze te maken voor de juiste tuinmeubels.

Loungesets van wicker of rotan: wat is het verschil?

Als je op zoek bent naar een geschikte loungeset ben je ze vast al wel eens tegengekomen: tuinstoelen van wicker. Toch zie je ook vaak het woord ‘rotan’ voorbijkomen. Zowel wicker als rotan bestaat uit gevlochten draden. Het vlechtwerk heeft een luxe uitstraling en neemt de huiselijke sfeer van de woonkamer zo mee naar buiten. Maar wat is het verschil tussen wicker en rotan?

Waar wicker bestaat uit kunststof draden, is rotan vervaardigd uit natuurlijk materiaal. Hierdoor is wicker licht van gewicht en goed bestand tegen regen en wind. Bekijk het aanbod Noach Outdoor Tuinmeubelen voor een ruime keuze uit wicker loungesets. Rotan vereist meer onderhoud dan wicker en is minder weerbestendig, maar is wel een stuk duurzamer. Als je je rotan tuinstoel regelmatig van een nieuwe laklaag voorziet en in de wintermaanden naar binnen haalt, blijft deze lang mooi. Vraag jezelf af hoeveel tijd je in het onderhoud wilt steken om een goede afweging te maken.

Tuinmeubelen van natuurlijke materialen

Naast rotan zijn er veel andere natuurlijke materialen die je steeds vaker terugziet in moderne achtertuinen:

  • teakhout;
  • bamboe;
  • acaciahout;
  • riet.

Teakhouten tuintafels zijn stevig en passen door hun natuurlijke, warme uitstraling goed bij de rest van je tuin. Teak is een lichtblanke, tropische houtsoort die veel rust brengt in de tuin. Ook acacia hout is een geliefde houtsoort om tuinmeubels mee te vervaardigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een authentieke houten tuinbank waar je na een lange dag werken in neer kunt strijken? Tuinbanken dienen bovendien steeds vaker als alternatief voor tuinstoelen. Leg een aantal lekkere kussens neer en creëer je eigen loungeset! Ben je op zoek naar houten tuinmeubelen in Oisterwijk om je tuin meer karakter te geven? Tuincentrum GroenRijk biedt tuinmeubelen aan van allerlei soorten hout.

Aluminium tuinstoelen voor een industriële look

Tuinmeubelen van aluminium zie je steeds vaker terugkeren in de tuin van de 21e eeuw. Aluminium is een lichtgewicht materiaal dat als voordeel heeft dat het niet snel roest. Hierdoor is een aluminium tuinmeubel vrijwel onderhoudsvrij! Daarnaast is het materiaal stevig en geeft het je tuin een industriële uitstraling. Het is dus een perfecte aanvulling op de strakke inrichting van je woonkamer. Ook laat aluminium zich goed combineren met hout. Kies bijvoorbeeld voor tuinstoelen van aluminium en een tuintafel van hout voor een interessante afwisseling van materialen. Vooral de kleuren wit en zwart blijven populair. Voor aluminium tuinmeubelen nabij Brabant ga je langs bij tuincentrum GroenRijk. Dankzij het ruime aanbod meubelen van onder andere hout, wicker, aluminium en kunststof krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en doe je weer nieuwe inspiratie op.

Hoe kies ik de juiste tuinmeubelen?

Na dit uitgebreide overzicht van mogelijke tuinmeubels moet je zelf aan de slag. Maar hoe bepaal je welk meubel het beste bij jouw tuin past? Bedenk eerst hoeveel ruimte je in de tuin hebt en stem hier je keuze op af. Ga na hoeveel tijd je kwijt wil zijn aan onderhoud en hoe vaak je in de tuin denkt te zitten. Een aluminium tuinstoel vergt weinig onderhoud en is makkelijk verplaatsbaar, terwijl een hardhouten tuintafel om wat meer vraagt dan alleen even afstoffen. Hoewel kunststof en aluminium makkelijk zijn in onderhoud, kan het ook zijn dat je veel waarde hecht aan een natuurlijke look. Kijk in dat geval naar de natuurlijke elementen die al in je tuin aanwezig zijn. Ontdek welke accenten en kleuren veel voorbij komen en laat deze terugkeren in de tuinmeubelen die je kiest. Neem voor meer advies over de juiste tuinmeubelen en onderhoud gerust contact met ons op.

Adv. Bol.com Gardena