Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Voortuin mooi inrichten: hoe pak je dat aan?


Je kunt de voortuin van je woning als een soort visitekaartje van je huis zien! Besteed dan ook de nodige aandacht aan de inrichting van de voortuin. Zo is het ook elke keer weer een feestje als je thuiskomt. Waar kun je allemaal aan denken bij het inrichten van een mooie voortuin? Lees verder voor onze tips.
 

Zitplek in de voortuin

De kans is groot dat je het vaakst in de achtertuin te vinden bent, als je buiten gaat zitten. Vergeet echter niet dat je ook in je voortuin af en toe heerlijk plaats kunt nemen! Zeker als het zonlicht tijdens een dagdeel niet op je achtertuin staat, maar wel op je voortuin, is dat een ideaal idee. Ook kun je in de voortuin gaan zitten om sneller een gezellig praatje aan te knopen met voorbijgangers uit de buurt. Zet een mooie picknicktafel in de voortuin, waaraan je plaats kunt nemen. Dat staat ook nog eens beeldig! Een picknicktafel straalt.gezelligheid uit, wat ‘m dan ook zo geschikt maakt voor je voortuin. Of je er nu ’s ochtends met een kop koffie of ’s avonds met een goed boek zit – comfort vind je altijd aan de picknicktafel.

 

Afsluiting van de voortuin

Uiteraard is het niet de bedoeling dat iedereen zomaar je voortuin binnen kan stappen. Je wilt wat privacy creëren, door de voortuin mooi af te sluiten. Plaats bijvoorbeeld een hekje om de tuin, met een poort. Wordt er direct naast je voortuin geparkeerd? Dan kun je tevens denken aan anti-parkeerpalen, om wildparkeerders in je tuin te voorkomen. Deze nette houten palen staan daarbij ook gewoon goed! En jij kunt te allen tijde veilig en comfortabel in je voortuin zitten.

 

Voortuin met planten en bloemen

Hoe zorg je voor een levendige voortuin? Plaats er planten en bloemen! Een kleine boom is tevens een goede optie. Tegenwoordig kiezen mensen vaak voor een voortuin met veel steen, maar dat staat eigenlijk vrij ongezellig. Met een border voor groen zorg je direct voor een ander gezicht. Zoals we hierboven al noemden: je kunt je voortuin zien als een soort visitekaartje – daarom kun je er maar beter iets moois van maken.

 

Praktische bestrating in de voortuin

Tot slot is het belangrijk dat via je voortuin je woning eenvoudig kan worden bereikt. Praktische bestrating is wel zo fijn, van de stoep of oprit tot de voordeur. Je hebt uiteraard allerlei opties om uit te kiezen. Van tegels tot grind: bedenk wat jij het mooist en het handigst vindt. Soms wordt er ook voor gekozen om nog een ander pad door de voortuin te laten lopen, dat bijvoorbeeld leidt naar het raam of de garage. Dit ligt maar net aan de indeling van je woning: ga na wat er het best bij jouw huis past.

Adv. Bol.com Gardena