Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Voordelen van een bodembedekking van houtvezels

Een goede bodembedekking in dierenverblijven is ontzettend belangrijk. Met de juiste bodembedekking blijven de dierenhokken hygiënisch, en zijn de verblijven eenvoudig schoon te maken. Niet alleen voor de verzorger is dat fijn, ook de dieren blijven er langer gezond door. Een bodembedekking die vaak wordt gebruikt bij dierenverblijven is een bodembedekking met houtvezels. De houtvezels hebben verschillende voordelen, onder andere dat het snel vocht opneemt. Een bodembedekking van houtvezel is daarmee de ideale hygiënische oplossing voor bodembedekking in dierenverblijven.
 

Houtvezels in het kippenhok

Houtvezels worden onder andere veel gebruikt in kippenhokken. Een bodembedekking van houtvezel in het kippenhok heeft meerdere voordelen. Het is onder andere ideaal voor als je het kippenhok schoon moet maken. Je kunt heel eenvoudig de vieze houtvezels uit het hok scheppen, en het vervangen door nieuwe en schone houtvezels. Op die manier blijft je kippenhok goed schoon en het bespaart je heel wat tijd. Bovendien absorberen de houtvezels het vocht, wat er voor zorgt dat er veel minder stank in het hok ontstaat tussen de schoonmaakbeurten door. Het verhindert ook dat vocht in het hout van het hok zelf trekt, waardoor je langer plezier kunt hebben van je kippenhok.
 

Andere dierenverblijven

Niet alleen in kippenhokken is een bodembedekking van houtvezels een van de meest gebruikte soorten bodembedekking. Ook bij andere dieren zoals bij paarden wordt dit type bodembedekking vaak ingezet. Door de bodem van paardenboxen te bestrooien met houtvezels wordt het vocht van de uitwerpselen goed geabsorbeerd. Ook hier geldt, net als bij de kippenhokken, dat dit een hoop stank zal schelen. Bovendien zijn de uitwerpselen zeer eenvoudig uit de boxen te halen en het materiaal is stofvrij. Dat maakt het gezond om mee te werken, en het is beter voor de gezondheid van de dieren. Voor cavia’s en konijnen is een bodembedekking van houtvezels ook ideaal. Het materiaal zorgt er naast een verhoogde hygiëne ook voor dat het hok een extra laag isolatie heeft. Door de goede eigenschappen van houtvezels raden ook dierenartsen dit type bodembedekking aan voor in de verblijven van dieren. Met een bodembedekking van houtvezels leven de dieren gezond, en voor de verzorger is het makkelijker om te reinigen. Alleen maar pluspunten!

Adv. Bol.com Gardena