Vind jouw tuincentrum

Inspiratie: hangende binnentuin met kamerbomen

Kamerbomen zijn natuurlijk op zichzelf al heel mooie sfeermakers en waren terecht de uitgelichte woonplant van januari. Een plant zorgt al voor een gezellige sfeer in de woonkamer. Mocht je dat nou te gewoontjes vinden en ben je op zoek naar een unieke manier om jouw woonkamer op te fleuren met een paar mooie kamerbomen, dan hebben wij hier een leuke tip: zet de planten niet neer, maar hang ze op!

Verrassend en groen

Kamerbomen hebben een wat groter formaat waardoor het soms nogal lastig kan zijn om ze een mooi plekje te geven in een kamer. Om ruimte te besparen eindigen ze vaak in een hoek of dicht bij een muur. Dat is natuurlijk jammer! Door de kamerbomen op te hangen heb je meer ruimte om ze te plaatsen en je houdt ruimte over op de vloer. Bovendien zorgen de hangende planten voor een verrassend effect.

Misschien denk je nu: is dat niet heel druk? Dat valt verrassend genoeg erg mee. De hangende binnentuin straalt juist sereniteit en rust uit. Bovendien is het heel overzichtelijk met de hangende kamerbomen en het mooiste is dat je dat allemaal zelf in de hand hebt. Jij bepaalt hoe de planten worden opgehangen en hoe hoog ze hangen.

Hoe hang je kamerbomen op?

Een stevig plafond is natuurlijk het allerbelangrijkste wat je nodig hebt. Daarnaast heb je ook stevige haken die je in het plafond kunt bevestigen, een soepel net dat sterk genoeg is om een plant te dragen (bijvoorbeeld een net dat wordt gebruikt om vijvers af te schermen) en natuurlijk kamerbomen nodig. Ons vorige artikel over deze kamerplanten legt uit waar je op moet letten bij de aankoop van deze planten. De kamerbomen kun je in elke pot die je leuk vindt in het net zetten, maar in een ronde schaal of pot staat het net even wat mooier.

Door het gebruik van netten is de hangende binnentuin lekker flexibel en praktisch in gebruik. Je kan de hoogte waarop de kamerbomen hangen variëren en het is een stuk gemakkelijker om de planten water te geven (let daarbij ook op dat je waterdichte schalen of potten hebt om lekken te voorkomen). Natuurlijk is het ook mogelijk om andere planten te gebruiken in jouw eigen hangende binnentuin.

Enthousiast over de hangende binnentuin? Bekijk ons overzicht van netten en planten om nog meer inspiratie op te doen!