Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Het is weer tijd om bloembollen te planten!

Wilt u ook een magische voorjaarstuin hebben? Plant dan zo snel mogelijk bloembollen in uw tuin! Grijp uw kans om alvast tijdens de koude, donkere dagen uw ideale voorjaarstuin te creëren, want bloembollen hebben een koude periode nodig om uiteindelijk tot bloei te komen in het voorjaar. U hoeft niet urenlang te wroeten in de kou, aangezien bloembollen hun werk helemaal zelf doen als ze eenmaal zijn geplant. Dat is nou eenmaal de magie van bloembollen: ondanks de kou, zullen ze hun vleugels hoe dan ook ontvouwen in uw tuin. Het resultaat is verbluffend!

 

Uw eigen magische voorjaarstuin

Met een prachtige voorjaarstuin, omgeven door kleurrijke en geurige bloemen, voorkomt u véél sneller een winterdipje! Laat daarom de bloembollen in alle vrijheid ontluiken tot weelderige bloesems in uw tuin. Er gaat niets boven een tuin waar een prachtig schouwspel te zien is van bijen en vlinders, die komen snoepen aan de bloemetjes. Het is betoverend om te zien hoe stilletjes de kronen van de bloemen uitplooien in het licht. Het zijn schitterende bloemkronen met hartjes, die omarmd worden door alle kleuren van de regenboog. Alle bloeiende bloemen brengen ongetwijfeld leven in de brouwerij!

 

Alle kleuren, vormen en geuren

Bloembollen zijn er vrijwel in élke kleur: van pastelkleuren tot fluorescerende knalkleuren. En wat dacht u van al die verschillende vormen, zoals klokjes en sterrenvormen? Met deze variëteit aan bloembollen, kunt u gemakkelijk iets creatiefs maken in uw tuin. U kunt de bollen bijvoorbeeld door elkaar planten, maar ook complete borders met kleurblokken maken. Alle bloembollen hebben zo hun eigen kleuren, groeihoogte en bloeiperiode. Speel hiermee om zo uw eigen magische voorjaarstuin te creëren, of koop simpelweg bloembollen om te gebruiken in bloempotten op uw terras of balkon. De bloembollen hebben bovendien verschillende heerlijke geuren voor uw huis of tuin. Bloembollen zijn tenslotte ook érg leuk als cadeautje!

 

Bloembollen van tuincentra: voor ieder wat wils!

Bij bloembollen kunt u denken aan Tulpen, Sneeuwklokjes, Hyacinten, Krokussen en Narcissen. Ook kunt u denken aan de wat minder bekende bloembollen, zoals de Muscari, Scilla, Allium en Fritillaria. Vrijwel bij iedere tuincentrum kunt u bloembollen kopen. U kunt zelfs bij de meeste tuincentra online bloembollen bestellen! Kies bijvoorbeeld een bloembollen mix met allerlei kleuren tulpenbollen, met een kleurenfestijn als eindresultaat. Zelfs biologische bloembollen zijn verkrijgbaar bij de meeste tuincentra. Wat u ook zoekt, op de verpakkingen staat alle informatie om uw ideale voorjaarstuin samen te stellen!

 

Groeien, wachten, bloeien en genieten maar!

De beste tijd om bloembollen te planten is tussen half oktober en eind november, maar het is ook nog mogelijk tussen september en december. Afhankelijk van het type bloembol, komen ze tot bloei van januari tot en met augustus. Of u nou een zonnige of schaduwrijke tuin heeft, bloembollen zijn geschikt voor íedere tuin! Daarbij maakt het niet uit of u een gevorderde tuinier bent, of simpelweg een beginner. Waar bloembollen bloeien, is het altijd feest! U moet natuurlijk even een paar maanden wachten, maar dat wachten wordt gelukkig beloond. De tijd geeft de bollen kracht om uiteindelijk te pronken in uw tuin. 

Adv. Bol.com Gardena