Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinplant van de Maand januari: Hei

Voor prachtige heiden hoeft u niet direct in de auto te springen en naar de Veluwe te rijden. U kunt namelijk ook in uw tuin van het heideplantje genieten. Veel tuinplanten houden een ‘winterslaap’ in januari, maar het heideplantje is klaarwakker! Ook hartje winter zorgt deze robuuste tuinplant voor kleur in de tuin. Het heideplantje is met zijn kleine, schattige bloemetjes echt een plant om van te houden en is daarom Woonplant van de Maand januari.

 

 

Heide is een lieflijke winterheld

De botanische naam voor heide is Erica, maar wij houden het gewoon even op heide. Heide kan zowel in de volle grond als in potten gepland worden. Deze kleurrijke kanjer wordt ongeveer 25 centimeter hoog. Dit maakt hem uitermate geschikt om vooraan in de border te plaatsen. Rood, paars en wit zijn de kleuren van het heideplantje. De lieflijke bloemetjes nodigen uit om van dichtbij te bewonderen. Heide zorgt gegarandeerd voor een kleurrijke winter. Het plantje bloeit namelijk tot ver in april!

Heide is een multi-inzetbaar tuinplantje

Heide komt het beste tot zijn recht wanneer ze in groepjes aangeplant worden. Met drie of vijf plantjes creëert u al een aardig effect. Zo’n ‘groepje’ valt in een kale wintertuin goed op en geeft een natuurlijk en kleurig effect. Op zoek naar een laagblijvende bodembedekker? Ook dan is het heideplantje een uitstekende keuze. Heideplantjes vragen om weinig onderhoud, dus daarvoor hoeft u het zeker niet te laten. 

Kind kan de was doen met de Tuinplant van de Maand januari

Januari kan heel koud zijn, maar het kan ook meevallen met de vorst. Als de weersomstandigheden het toelaten kunt u onder het genot van een winterzonnetje lekker in de tuin aan de gang. Vriest het behoorlijk? Wacht dan liever tot alles weer ontdooid is. Het planten van het heideplantje is heel gemakkelijk: maak een gaatje in de grond, stop het heideplantje erin en druk de grond gaat aan. Simpel toch? 
 

Do it yourself tuinplant tip

Creatief met heide een hart maken.Heide is niet alleen leuk in de tuin, u kunt er ook leuke decoratie van maken. Maak van ijzerdraad een leuke vorm, zoals een hart, bind er wat takjes heide langs en hang het geheel op. Makkelijk, maar erg leuk!

 

 

 

 

 

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Tuincentrum Overzicht.nl

Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief en ontvang tuintips en andere leuke tuinartikelen maandelijks in uw mailbox of volg Tuincentrum Overzicht.nl op Facebook, Twitter of Google+

Tot snel, op Tuincentrum Overzicht.nl en de beste wensen voor 2015 met veel vreugdevolle en groene momenten!

Adv. Bol.com Gardena