Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinnieuws januari 2019

Komend jaar zal er in Montfoort een nieuw tuincentrum te vinden zijn. Een welkome aanvulling voor de bewoners van Utrecht. In Friesland en in Gelderland worden er plannen gemaakt voor een verhuizing.

GroenRijk naar Montfoort

In Montfoort opent een nieuw tuincentrum: een vestiging van GroenRijk. Op 31 december 2017 sloot Tuincentrum Overvecht zijn deuren, die eerst op deze plek zat. De familie Segers, die het tuincentrum beheren, hebben al twee andere vestigingen in Nunspeet en Epe. Het tuincentrum zal iets kleiner worden dan voormalig Tuincentrum Overvecht, maar met een oppervlakte van 4.000 m2 kunnen de bezoekers nog lang genoeg snuffelen tussen het tuingereedschap en de kamerplanten. Klanten kunnen ook een kopje koffie drinken en lunchen in de horeca-gelegenheid. De verwachting is dat de winkel half maart zal openen.

Tuincentrum van der Meer verhuist

Het Tuincentrum van der Meer bestaat al veertig jaar, maar de eigenaar gaat op zoek naar een andere locatie. Het pand waar het tuincentrum nu in zit, levert een te hoge energierekening door de grootte van het pand. Om kosten te besparen, gaat Van der Meer op zoek naar een kleinere locatie. De eigenaar wil de producten meer afwisselen per seizoen, vertelt hij de Harlinger Courant. In de winter betekent dat vooral aandacht voor kamerplanten en in de lente uiteraard tuinplanten. Het hele jaar door zijn sfeerartikelen en bloemen ook beschikbaar. Tot de verhuizing blijft het tuincentrum gewoon open.

Verhuizing Culemborg gestart

Na conflicten met de gemeente en de provincie zal in maart 2019 toch echt begonnen worden met de bouw van het tuincentrum. Op deze plek kan het tuincentrum hun assortiment uitbreiden. Het plan is om het tuincentrum in het voorjaar van 2020 te openen.

Adv. Bol.com Gardena