Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinieren in de maand april

De maand april is weer aangebroken en zo ook de tijd om weer lekker aan de slag te gaan in de tuin. Nieuw leven en kleur zijn eindelijk weer aangebroken in uw tuin. De planten staan weer in volle bloei en er hangt weer een frisse bloemengeur in de lucht. Alle dieren ontwaken uit hun winterslaap en vogeltjes beginnen aan hun nestjes. Uw tuin is helemaal klaar voor wat nieuwe beplanting!

 

 

 

 

 

Deze tuinwerkzaamheden kunt u oppakken in de maand maart:

 1. Controleer het gras in uw tuin op rotte, kale of zieke plekken. Steek de rotte plekken uit en leg in het gat een op maat gesneden plag gras.
 2. U kunt ook weer beginnen met het maaien van uw gazon en eventueel wat gazonmest of gazonkalk toevoegen.
 3. Het is ook weer tijd voor de grote schoonmaak van uw vijver. Haal alle oude resten en dode bladeren van waterplanten uit uw vijver.
 4. Door nieuwe planten in de vijver te plaatsen zorgt u ervoor dat er voldoende zuurstof in het water zit.
 5. Zwakkere boompjes die u in de winter binnen hebt gezet, kunt u voorzichtig weer aan de kou laten wennen. Zet ze overdag regelmatig buiten, maar haal ze ’s avonds weer naar binnen.
 6. Heeft u in het najaar geen heesters of rozen geplant en wilt u deze alsnog in uw tuin? Dan is het nu de beste tijd om ze toch te planten. De rozen zullen in de zomer dan volop in bloei staan.
 7. Eenjarige, tweejarige of vaste planten kunnen nu worden voor gezaaid in bakken met een glasplaatje of in kamerkasjes. Heeft u dit in maart al gedaan? Dan kunt u de jonge plantjes nu verpotten.
 8. April is ook het juiste moment om te beginnen met een kruidentuin. Anijs, Venkel, Peterselie en nog veel meer mag nu gezaaid worden.
 9. Ook de druif mag weer gepland worden deze maand. Dit kunt u het beste doen tegen een zuidmuur of een schutting, zo voorkomt u dat de plant gaat knakken en het zal de groei bevorderen.
 10. Vanaf april begint het maandelijkse onderhoud weer. Iedere maand mogen de hagen gesnoeid worden en de gazons gemaaid en bemest.
 11. Coniferen kunt u het beste regelmatig licht snoeien, zodat zij niet te breed worden.
 12. Om te zorgen dat uw rozen zo lang mogelijk bloeien, kunt u het beste regelmatig de uitgebloeide bloemen eruit knippen.
 13. Heeft u veel last van onkruid tussen uw tegels? Met een staalborstel verwijdert u deze gemakkelijk!

Blijf op de hoogte!

Met deze tuintips kunt u in de maand april weer lekker aan de slag. Volgende maand kunt u weer nieuwe tuintips verwachten en samen werken wij toe naar een heerlijke zomer met een prachtig bloeiende tuin! Heeft u zich nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Meld u dan hieronder aan en ontvang deze tips samen met andere leuke tuinartikelen maandelijks in uw mailbox.