Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinhuis financieren

Wil je wat extra opbergruimte in je tuin? Of wil je juist een mooie ruimte om te zitten met vrienden of te gebruiken als hobby- of werkplek? Het zijn allemaal dingen waar een tuinhuis uitkomst voor biedt. Een tuinhuis kost echter ook best wat geld. Afhankelijk van je wensen en het materiaal kunnen de kosten oplopen tot 15.000 euro. Heb je daar niet genoeg spaargeld voor? Dan is geld lenen voor je tuinhuis een optie. In dit artikel geven we je tips over waar je op moet letten als je gaat lenen voor je tuinhuis.
 

1. Bepaal het budget voor je tuinhuis

Zoals gezegd, zijn de kosten voor je tuinhuis afhankelijk van je eigen keuzes en het materiaal. Door online wat research te doen en eventueel al wat offertes op te vragen, krijg je een goed beeld van de kosten voor het tuinhuis dat je wilt.

Daarnaast moet je weten hoeveel je kunt lenen. Kredietverstrekkers kijken altijd naar je inkomen en vaste lasten om te bepalen hoeveel je maximaal mag lenen. Hoe hoger het bedrag dat je, na aftrek van al je vaste maandelijkse uitgaven, elke maand overhoudt om de lening te betalen, hoe meer je mag lenen. Op diverse websites voor geld lenen kun je meteen berekenen hoeveel je maximaal mag lenen. Zo weet je of het tuinhuis van je dromen binnen je budget past of dat je wensen nog wat moet bijstellen.

Tuinhuis
 

2. Persoonlijke lening voor financiering van je tuinhuis

Als je vervolgens een lening gaat zoeken voor je tuinhuis, heb je de keuze uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden je een persoonlijke lening aan. Een persoonlijke lening heeft de volgende voordelen: - Je mag de rente aftrekken van de belasting als je de lening gebruikt voor een tuinhuis. Dit mag bij een doorlopend krediet niet. - Je betaalt voor een persoonlijke lening een lagere rente. - De rente, het maandbedrag en de looptijd van een persoonlijke lening staan vooraf vast. Zo weet je precies wat de financiering van je tuinhuis kost en wanneer je de lening hebt afbetaald.
 

3. Lage rente voor financiering tuinhuis

Er zijn in Nederland ongeveer 15 kredietverstrekkers en banken die persoonlijke leningen aanbieden. Genoeg keuze dus! Maar kies niet zomaar voor de eerste kredietverstrekker die je tegenkomt. De renteverschillen zijn groot. Voor hetzelfde leenbedrag en dezelfde looptijd maakt het verschil tussen de laagste en hoogste rente soms wel 500 euro verschil op de totale kosten van je lening. Ga daarom eerst de rente vergelijken van verschillende kredietverstrekkers voor je een keuze maakt. Zo betaal je nooit onnodig te veel.
 

4. Vergeet je tuinhuis niet te verzekeren

Tot slot geven we je nog een bonustip. Verzeker je tuinhuis goed! Het zou zonde zijn als je bij de eerstvolgende storm je investering kwijt bent. Geef daarom aan je opstal- en inboedelverzekeraar door dat je het tuinhuis hebt laten plaatsen. Schade aan het tuinhuis zelf is dan gewoon meeverzekerd op je opstalverzekering. De spullen in je tuinhuis zijn verzekerd met je inboedelverzekering, maar je moet dan wel zorgen dat je tuinhuis goed is afgesloten en er geen kostbare zaken in het zicht liggen.