Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe geef jij jouw tuin een make-over?

In de tuin zitten vinden veel mensen heerlijk om te doen. Zeker als het buiten mooi weer is, gaan veel mensen van de zon genieten in hun tuin. Je wilt dan natuurlijk wel dat je tuin er mooi uitziet. Een onverzorgde en rommelige tuin is onaantrekkelijk en zorgt er al snel voor dat je deze niet gebruikt. Voordat dit bij jou ook het geval gaat zijn, kun jij jouw tuin een make-over geven. Nieuwe tuindeuren kopen, nieuwe plantjes neerzetten of enkel het onkruid wieden: het draagt allemaal bij aan het mooier maken van een tuin. In deze tekst geven wij jou tips, zodat jij jouw tuin de mooiste make-over kunt geven.

Groene tuin

Nieuwe kleuren in de tuin

Veel mensen vinden dat een tuin een beetje kleur moet bevatten. Dit kun je doen door planten neer te zetten, maar ook voor mensen zonder groene vingers zijn er genoeg manieren om dit te doen. Zo kun je jouw accessoires aanpassen aan de kleuren van de tegels of de schuur. Door een goed samengesteld kleurenpalet te gebruiken, ziet je tuin er direct een stuk verzorgder uit. Gebruik grijze tegels en verf jouw schutting in een andere tint, zodat het goed bij elkaar past, maar net van elkaar verschilt. Bovendien kun je jouw tuindeur laten matchen met de andere kleuren in de tuin. Het wordt dan één mooi geheel samen. Lees meer over verschillende soorten tuindeuren op de website.

Nieuwe tuinmeubelen

Een andere manier om jouw tuin een make-over te geven is door nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Het soort meubelen dat je in je tuin hebt staan, kunnen de ruimte een heel andere look geven. Je kunt voor een luxe loungeset gaan om voor een comfortabele zitplek te gaan waar je goed kunt uitrusten, maar je kunt ook een mooie houten tafel met stoelen neerzetten, zodat je er eenvoudig aan kunt eten. Als jouw tuinmeubelen nog in goede staat zijn, is het zonde om deze te vervangen. Je kunt ze dan wel een beetje pimpen. Koop bijvoorbeeld nieuwe kussentjes voor in de loungeset of verf jouw tafel in een andere kleur. Dat laat je tuin er al een stuk anders uitzien.

Geef je tuin meer sfeer

Naast de grote veranderingen die je aan je tuin kunt doen, zoals verven, nieuwe tegels leggen en het kopen van nieuwe tuinmeubelen, zijn er ook andere dingen die je aan je tuin kunt veranderen. Je tuin moet natuurlijk sfeer hebben. Door accessoires en decoratie toe te voegen aan je tuin, kun je de tuin helemaal naar jouw smaak aanpassen. Koop nieuwe lampjes, neem een haard, koop plantjes of bloemen: het kan allemaal. Deze accessoires pas je aan, aan de kleuren van jouw tuindeuren, schuttingen of tegels en het wordt één mooi geheel.

Adv. Bol.com Gardena